fbpx
Grissini z guacamole i sosem z pieczonej papryki. Smak słonecznej Italii.
Img

Świetnie sprawdzi się jako przekąska na seansie filmowym przez telewizorem a podane na spotkaniu z przyjaciółmi z pewnością zaskoczy gości.
Kruche, lekko czosnkowe grissini uwiodą nawet dzieci.

Ilość grissini jaka wyjdzie z podanych składników z powodzeniem starczy dla 4-8 osób. Jeśli planujecie seans przez telewizorem we dwoje zróbcie z połowy porcji.

Składniki na grissini:
* 600 gram mąki
* 250 gram masła
* 3 jajka
* 150 ml kwaśnej śmietany
* 2 ząbki czosnku
* 2 łyżki suszonego tymianku
* 1 łyżeczka soli
* 1 łyżeczka czarnego pieprzu
Przygotowanie:
1. Przesianą mąkę łączymy z utartym na tarce masłem, śmietaną, żółtkiem, całym jajkiem, wyciśniętym czosnkiem, tymiankiem i solą.
2. Wyrabiamy ciasto, formujemy w kulę i odstawiamy na godzinę do lodówki.
3. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm.
4. Tniemy wąskie paski, skręcamy w spirale, układamy na wyłożonej papierem blaszce i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
5. Pieczemy w 200 st. aż się zrumienią.
Przepis na Guacamole
Składniki i przygotowanie:
* 1 dojrzałe avocado
* 10 ml oliwy
* 1/2 ząbka czosnku
* kilka kropel soku z limonki
* sól do smaku

1. Miąższ avocado wydłubujemy ze środka, dodajemy wyciśnięty czosnek i pozostałe składniki.
2. Wszystkie składniki ucieramy na gładką masę.
3. Doprawiamy do smaku.

Przepis na sos z pieczonej papryki

Składniki i przygotowanie:
* 1 duża czerwona papryka
* mała cebulka
* 1 dorodny pomidor
* świeża bazylia
* łyżka oliwy

1. Paprykę przekrajamy na pół, usuwamy gniazda nasienne.
2. Pieczemy w 200 st.ok. 30 minut.
3. Ściągamy skórę  i kroimy w małą kosteczkę.
4. Pomidora sparzamy, usuwamy skórę, kroimy w kostkę.
4. Na oliwie szklimy pokrojoną w kostkę cebulę.

Dodajemy pomidora i dusimy do odparowania
wody (jeśli nie chce nam się bawić z pomidorem możemy użyć 2 łyżek przecieru pomidorowego lub pomidorów krojonych w puszce).
5. Do odparowanego pomidora dodajemy paprykę i poszarpaną bazylię. Dusimy aż papryka będzie miękka.
6. Doprawiamy solą i dusimy do miękkości.
7. Ucieramy blenderem na gładką masę.



Kaloryczność:
Jeden paluch ma ok. 20 kcal.
Miseczka sosu z pieczonej papryki ma ok. 180 kcal.
Miseczka guacamole ma ok. 280 kcal

Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Wołowina w sosie a’la boeuf strogonow

Kochani, dziś mam dla Was propozycję na danie świąteczne, na specjalne okazje. Kruche, aromatyczne wołowe kawałki w kremowym sosie smakującym Czytaj dalej

Maślano – piernikowy kurczak wolno pieczony, z jabłkami, pieczonymi ziemniakami i surówką z tartej marchewki z pomarańczą! Idealny na obiad w pierwszy dzień świąt.

Obiad którym zaskoczycie gości, a który przygotujecie bez większego wysiłku i zaangażowania czasowego. Maślano - piernikowy kurczak wolno pieczony, z Czytaj dalej

Wegetariańskie gołąbki

Wegetariańskie gołąbki to coś niestandardowego. Zgodnie z polską tradycją gołąbek ma być z mięsem. Znana jest mi jeszcze wersja z Czytaj dalej

Powidła śliwkowe, tradycyjne i czekoladowe

Na targowiskach aż roi się od śliwek. Grzech tego nie wykorzystać bo domowe, pyszne, tradycyjne powidła śliwkowe na zimę będą Czytaj dalej

66 komentarzy

cook and lookDodano:  9 kwiecień 2013 - 10:21
Lubię takie przekąski :)
Odpowiedz
brzuszkiłakomczuszkiDodano:  9 kwiecień 2013 - 10:59
wygląda przecudownie!
Odpowiedz
Anna Maria PłachtaDodano:  9 kwiecień 2013 - 11:35
Trafiam dziś na same wloskie przysmaki! :) Świetne te Twoje paluchy, pewnie znikają błyskawicnzie z talerza :) Pozdrawiam!
Dodano:  9 kwiecień 2013 - 11:40
Oj tak, wciąga bardzo. Moja córka potrafi zjeść pół tacy a ma 7 lat :)
Odpowiedz
AgaDodano:  9 kwiecień 2013 - 13:31
Zrobię je, ciasto bardzo mi odpowiada, znakomicie się przyrumieniło. Pozdrawiam.
Odpowiedz
kuchenny bałaganDodano:  9 kwiecień 2013 - 13:35
Cudowna ta Twoja przekąska i bardzo chętnie bym teraz pochrupała grissini, a sos z pieczonej papryki chętnie wypróbuję :)
Odpowiedz
MoniDodano:  9 kwiecień 2013 - 13:52
Grissini zajadałam się podczas pobytu we Włoszech, uwielbiam...
Przepis obowiązkowo do wykorzystania wkrótce :)
Odpowiedz
MartaDodano:  9 kwiecień 2013 - 15:56
ja takie paluchy z ciasta drożdżowego robię, ale Twoja wersja jak najbardziej mi podchodzi a dipy do tego rewelacja :)
Dodano:  9 kwiecień 2013 - 16:03
Z ciasta drożdżowego muszą być pyszne. Zrobisz na blogu ???
Odpowiedz
kulinarna mekkaDodano:  9 kwiecień 2013 - 16:58
smakowicie to wszystko wygląda, nabrałam apetytu, a jestem na diecie! idę zjeść trochę sałaty, ale twój przepis jest już w pamięci komputera! :)))) pozdrawiam, basia
Odpowiedz
toPestka!Dodano:  9 kwiecień 2013 - 17:12
z ust mi to wyjęłaś:) miałam robić guacamole:) ale grissini na pewno zrobię z tego przepisu, super
Odpowiedz
Galantyna.plDodano:  9 kwiecień 2013 - 20:37
Prawdziwa uczta dla oczu i dla podniebienia:)
Odpowiedz
Izabella EmDodano:  10 kwiecień 2013 - 0:12
ale spryciara, świetne.
A mi się kojarzyły, że tak jakoś grissini z paczki się wyjmuje :)
Odpowiedz
AnetaDodano:  10 kwiecień 2013 - 0:24
Wygląda świetnie, muszę wypróbować, jak i wiele innych Twoich przepisów :)
Pozdrawiam!
Odpowiedz
Ania WDodano:  10 kwiecień 2013 - 9:14
Gosiu! Szukam właśnie menu na swoje babskie urodziny. Paluchy fajne; sosy obłędną mają kolorystykę - chętnie je wykorzystam. Myślisz ,że mogę paluchy przygotować parę dni wcześniej? Może podpowiesz mi coś jeszcze? Chciałabym, żeby na stole było zawrotnie kolorowo !
Dodano:  10 kwiecień 2013 - 11:26
No niestety grissini najlepsze są zrobione tego samego dnia,którego mają być podane no i najważniejsza rzecz: masło ! Musi być dobrej jakości,najlepiej ponad 80% tłuszczu, margaryna i masło roślinne odpadają bo grissini wyjdzie suche.
Sos z pieczonej papryki możesz zrobić wcześnie, z avokado nie.
Na babskie party ja bym podała tartinki różnej maści (będzie kolorowo)także z pastami, koreczki na słono (oliwki, kabanos, ser, ogórek, papryka) i na owocowo (ananas + brzoskwinia). Z sałatkami też można poszaleć. Po imprezce czekam na fotki na Twoim blogu :)
AnonimowyDodano:  21 październik 2013 - 14:55
ale ciasto można przygotować, choćby dzień wcześniej.. co myślisz Gosiu? pozdrawiam,
Magda
Dodano:  21 październik 2013 - 15:15
Nie próbowałam nigdy w ten sposób ;)
Odpowiedz
ankawellDodano:  10 kwiecień 2013 - 11:56
fantastyczne czasoumilacze :)
pikantne , chrupiące - CUDNE !
a barwnością sosów mnie kupiłaś całkiem :)
Odpowiedz
AmberDodano:  10 kwiecień 2013 - 15:28
Wspaniała uczta dla podniebienia i oczu.
Lubię te kolory!
Odpowiedz
OlaDodano:  10 kwiecień 2013 - 18:03
Jakie apetyczne! Narobiłaś mi apetytu wieczorem.. nie dobrze, nie dobrze :D
Odpowiedz
KaśDodano:  10 kwiecień 2013 - 19:09
genialna przekąska!
ps pierwszy raz widzę wydłubywanie środka awokado :) zawsze po prostu zdzierałam skórkę :)
Odpowiedz
AndźkaDodano:  11 kwiecień 2013 - 10:26
Ale smaka narobiłaś! Grissini wyszły Tobie cudnie- wyglądają jak z ciasta francuskiego ;)
A pieczona papryka, to jedno z moich ulubionych dań. Robilam nawet dość niedawno z niej zupę.
Dodano:  11 kwiecień 2013 - 13:03
Pieczoną paprykę odkryłam całkiem niedawno i skradła moje serce :) Zupy nie robiłam ale chodzi za mną więc to kwestia czasu :)
Pozdrawiam serdecznie,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  11 kwiecień 2013 - 10:45
a ja sie pytam gdzie mozna we wloszech kupic kwasna smietane
Dodano:  11 kwiecień 2013 - 12:56
Jeśli chcesz kupić gotową kwaśną to musisz szukać w sklepach Coop, Castroni lub typu Lidl lub lokalnych dla Polaków lub Ukraińców ale najprościej jest dodać kilka kropelek soku z cytryny lub limonki i masz kwaśną :)
Pozdrawiam,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  21 październik 2013 - 14:29
W przepisie na paluszki mamy 3 jaja, a potem w opisie jest żółtko i całe jajko??, czy ja żle rozumiem, to ile całych jaj a ile samych zółtek?
Dodano:  21 październik 2013 - 15:14
W przepisie są 3 jajka. 2 jajka (żółtko i całe) idą do ciasta a trzecie całe jajko trzeba roztrzepać i posmarować grissini przed włożeniem do piecyka.
AnonimowyDodano:  17 styczeń 2014 - 16:28
Czyli z tych 3 robimy tak: do przepisu na paluchy dajemy 2 jaja w tym jedno całe i 1 żółtko , a reszta do posmarowania?
Sorki że się tak dopytuje ale nie chce spartolić :)
Dodano:  17 styczeń 2014 - 18:26
tak jest :))
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  23 październik 2013 - 12:20
zastanawiam się czy muszę podawać gościom grissini na ciepło czy również dobrze smakują na zimno..robię imprezę urodzinową i mam trochę potraw do podgrzania w piekarniku..(sosy mogę być na zimno prawda?):) ps.ile mniej więcej wyszło Tobie sztuk pozdrawiam,Magda
Dodano:  23 październik 2013 - 14:19
Grissini smakują świetnie na zimno. Spokojnie możesz je przygotować rano i podać po południu lub wieczorem. Sosy też można przygotować wcześniej.
Pozdrawiam i życzę udanej imprezy :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  19 grudzień 2013 - 10:06
Są przepyszne Gosiu, dziekuję za przepis,pozdrawiam,Magda
Odpowiedz
maraqjaDodano:  16 styczeń 2014 - 18:12
Myślisz, że z mąki żytniej lub np. orkiszowej też wyjdą zjadliwe? Praktycznie nie mam już w kuchni pszennej... :(
Dodano:  16 styczeń 2014 - 19:46
Jak najbardziej :)
Odpowiedz
BeataDodano:  7 luty 2014 - 10:40
Małgosiu, a ja znów mam pytanie o piekarnik :-( termoobieg ? Czy grzałki ?
Dodano:  7 luty 2014 - 10:50
termoobieg :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  26 luty 2014 - 22:22
Ja pieke papryke w calosci, pozniej po otwrarciu zbieram sok, ktory z niej wyplywa - jest pyszna.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 marzec 2014 - 18:36
Witam. Zaskoczył mnie fakt, że 1 paluch ma ok. 20 kcal. Już z początku wydawało mi się to nierealne. Skąd wiadomo, że mają tak mało? Wydaje mi się że mają o wiele więcej, ale nie zmienia to faktu że są przecudowne ;)
Dodano:  5 marzec 2014 - 19:05
suma kaloryczności wszystkich składników, waga całości i matematyka :)
AnonimowyDodano:  5 marzec 2014 - 19:42
Odpowiedź dosyć oczywista, lecz najprawdopodobniej robiłyśmy ze składników różniących się kalorycznością. Pozdrawiam :D
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  9 kwiecień 2014 - 15:45
A mi jakoś nie wyszły...:-( Jakieś niesmaczne są,rozwalaly sie juz podczas skrecania bo schlodzone ciasto bylo twardawe,po upieczeniu tez jakieś czuć "zgrzyty" między zębami. Moze z powodu mąki zytniej bo z takiej robiłam,bo tak wszystko wg przepisu robiłam. Chyba z mąki pszennej trzeba jednak robic,choc zniechecilam sie do nich,bo spodziewałam sie czegoś lepszego:-(
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  12 wrzesień 2014 - 13:59
Dzisiaj spróbowałam swoich sił- grissini wyszły pyszne! A sosik z papryki jest po prostu wyśmienity.... Dziękuję za inspirację :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  19 wrzesień 2014 - 14:42
Piec aż się zrumienią ... tzn ile tak mniej więcej minut ?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  20 wrzesień 2014 - 17:46
Chciałam zrobić wersję dla mnie i Narzeczonego, ale nie wiem jak podzielić jajka na pół? :) i czy mogę czymś zastąpić tymianek czy to on jest najodpowiedniejszy? :) Dzięki Małgosiu za odpowiedź.
Dodano:  20 wrzesień 2014 - 19:26
zrób z 2 jajek, zaokrąglając w górę ;)
tymianek nie jest niezbędny, możesz go pominąć lub zastąpić inną przyprawą
Odpowiedz
OlaDodano:  13 październik 2014 - 21:32
Czy można do tego przepisu użyć mąki pszennej pełnoziarnistej?
Dodano:  14 październik 2014 - 8:37
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 grudzień 2014 - 21:11
mozna schować do lodówki na jeden dzien sos z papryki?
Dodano:  30 grudzień 2014 - 21:42
oczywiście
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 grudzień 2014 - 23:39
Szczęśliwego Nowego Roku!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 grudzień 2014 - 23:41
Czy z podanych proporcji wychodzi tyle sosów co na zdjęciu? Pozdrawiam :) Wszystkiego dobrego w nadchodzącym roku!
Dodano:  31 grudzień 2014 - 9:17
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  1 styczeń 2015 - 20:32
Pycha:) Zrobilam jako przekąskę na sylwestra i okazały się hitem :) juz wiem ze często będą u nas gościły :) dziękuje za przepisy :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 styczeń 2015 - 23:18
Dzięki za przepis. Paluchy wyszły przepyszne choć wyglądały nieco inaczej niż s zdjęciu - w ogóle nie były rozwarstwione. Najważniejsze że smakowały.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  24 czerwiec 2015 - 18:41
Małgosiu, zdradź jak uzyskać efekt rozwarstwienia, tak jak na zdjęciach. Składałaś ciasto kilka razy czy po prostu paluchy takie wyszły?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  5 listopad 2015 - 13:19
witam
Pani Małgorzato ile wychodzi z podanych składników paluchów
Odpowiedz
tamara_lempickaDodano:  11 październik 2016 - 5:11
Przepis jest znakomity. Bardzo dziękuje! Zrobiłam z połowy składników i wyszło idealnie dla 4 osób bez obżarstwa. :) A sosiki też ekstra!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  6 styczeń 2017 - 16:12
Ciężko zagnieść ?
Odpowiedz
MonikaDodano:  25 luty 2018 - 17:55
Robisz je Gosiu ze zwykłej mąki pszennej?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  26 luty 2018 - 7:54
Tak. Robię też z orkiszowej typ, 650.
Odpowiedz
MagdaDodano:  26 luty 2018 - 13:48
SKladniki 3 jajka , a później dodać jajko i żółtko ? Nie rozumiem !!!
AnnaDodano:  26 luty 2018 - 16:23
Moje grissini wyszły cudnie, dodałam 3 małe jajka plus jedno do posmarowania. Dziękuję bardzo za przepis smakują wybornie.
Odpowiedz
izaDodano:  26 sierpień 2018 - 13:52
witam czy można pasteryzować ten sos z pieczonej papryki?
Małgosia, DIETOTERAPIA LENAROWICZDodano:  27 sierpień 2018 - 9:43
Można.
Odpowiedz
KorneliaDodano:  21 listopad 2020 - 18:20
Witam, upiekłam je właśnie i są rewelacyjne. Miałam nadzieję że pochrupię jako czwarty posiłek dzisiaj, ale niepokoją mnie kalorie, czy aby na pewno jeden paluch ma 20 kcal? Biorąc pod uwagę kaloryczność składników i ilość upieczonych paluchów to obawiam się że trzeba dopisać jedno zero do tych 20kcal. Chyba że coś pomyliłam. Pozdrawiam
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds