Lunch box czyli co zabrać ze sobą do pracy
Img
Kolejna propozycja na lunch do zabrania ze sobą do pracy. Świetna i na zimno i na ciepło, a w dodatku błyskawiczna w wykonaniu. Całość przygotujecie w 10-15 minut.
Kuskus z warzywami i natką pietruszki to bomba witaminy C (z paparyki i natki pietruszki), a jak już wiecie, bo pisałam, witamina C to mocny kolagen, a mocny kolagen to młoda i piękna skóra .
Kolagen jest białkiem o nietypowym składzie aminokwasów. Dwa z nich, hydroksyprolina i hydroksylizyna do syntezy potrzebują obecności witaminy C ,więc nie ma mowy o mocnym kolagenie a w konsekwencji o zdrowej i pięknej skórze bez dostarczenia odpowiedniej ilości tej witaminy.
O kolagenie i diecie na skórę i paznokcie przeczytacie TU 
Lunch box z kaszą jaglaną i awokado TU
„Glutenowcy” niech zamienią kuskusa na kaszę jaglaną.
Można dodać mięsko 😉
Mój mąż dostał to danie wczoraj do pracy (zrobione z 1,5 porcji) więc dla Panów też się nadaje 🙂
 
Kaloryczność:
Porcja dla jednej osoby ma ok. 400 kcal 
  
Składniki dla 1 osoby :  
  • 50 g suchej kaszki kuskus (ok. 1/3 szklanki)
  • pół czerwonej papryki
  • ćwierć cebuli
  • 300 g cukinii (jedna mała)
  • natka pietruszki
  • łyżka oliwy
  • pieprz, szczypta curry
Przygotowanie:
  1. Kaszkę kuskus zalewamy wodą, 1,5 cm ponad poziom kaszki. Jeśli akurat tak się składa że mamy w domu bulion, choćby z samych warzyw to genialnie. Wtedy zalewamy bulionem który dodatkowo wzbogaci smak potrawy.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, solimy, dodajemy szczyptę curry i dusimy pod przykryciem 2-3 minuty. Warzywa mają być al dente czyli chrupiące.
  3. Kuskusa mieszamy z warzywami i posypujemy natką pietruszki. Całość mieszamy.
 

71 komentarzy

AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 8:57
Pycha ;)) Robie to danie bardzo czesto- lunch do pracy w 15 minut ;)
Odpowiedz
Paula SDodano:  3 Wrzesień 2014 - 9:20
Warto zamienić zwykły kuskus na kuskus razowy i wtedy bedzie zdrowiej. Ja robie z ogórkiem pomidorem awokado kalarepka rzodkiewka pestkami słonecznika plus olej lniany musztarda i sok z cytryny. Mega:D
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 9:24
Małgosiu - a ile mozna przechowywać bulion z warzyw?
Qchenne InspiracjeDodano:  3 Wrzesień 2014 - 9:49
48 godzin od zrobienia
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 10:43
Mozna zamrozić.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 9:49
Nim dorobiłam się porządnego termosu, takie danie często towarzyszyło mi w pracy. Fajnie smakuje posypane podprażonymi pestkami dyni czy słonecznika :-)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 10:08
Robię prawie identyczne, zamiast cebuli - seler naciowy i dodaję jeszcze trochę fety. Czasami suszone pomidory. I jeszcze mam pytanko. Czy można przygotować owsiankę do pracy na śniadanie dzień wcześniej wieczorem? Czy raczej zjeść świeżo przygotowaną?
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 16:38
Na noc zalej platki górskie wrzatkiem, a rano dodaj mleko/jogurt i owoce :) błyskawiczny sposób :)
Iwona FDodano:  15 Marzec 2015 - 17:26
Ja zawsze robię owsiankę wieczorem, z tym że moja jest na wodzie, a rano ewentualnie mleka sojowego dolewam jeśli za bardzo zgęstnieje. A w pracy podgrzewam i drugie śniadanko gotowe :)
Odpowiedz
malenstwo_83Dodano:  3 Wrzesień 2014 - 10:19
Wygląda przepysznie ;-) Uwielbiam dania typu proste, szybkie, smaczne;-)
Odpowiedz
Patrycja TDodano:  3 Wrzesień 2014 - 10:39
Takie proste i takie smaczne :) Zabieram ten przepis :)
Odpowiedz
Patryk, dbamokregoslup.plDodano:  3 Wrzesień 2014 - 10:54
Samo zdrowie! Osobiście jestem fanem takich posiłków na śniadanie (nie tylko w ciągu dnia) Ciepły i lekki bardzo dobrze nastraja organizm na cały dzien i daje mu siły. Myślę że jeśłi chodzi o żywienie takie ciepłe i lekkie posiłki na śniadanie to jedno z największych "przeoczeń" nawyków żywieniowych. Polecam! dbamokregoslup.pl/
Odpowiedz
URODA.COMDodano:  3 Wrzesień 2014 - 11:14
kuskus jest fantastyczny...smaczny i do tego szybko się robi :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 11:15
Witam serdecznie: ) kochana nasza wyobraz sobie że nic na dzisiaj do pracy/szkoły sobie 'na wynos' nie przygotowałas i jesteś zdana na sklep Spożywczy powiedz mi czym byś się kierowała i co byś kupiła sobie do jedzenia powiedzmy ze na pół dnia?
Qchenne InspiracjeDodano:  3 Wrzesień 2014 - 12:53
Na pół dnia ok :)
Kupuję :
2 jabłka lub jabłko i brzoskwinię
sok pomidorowy w butelce 330 ml
sok marchwiowy jednodniowy
chleb żytni - są takie pakowane po 4 kromki
4 plasterki wędliny np. z indyka lub chudej szynki
3 ogórki małosolne
butelka wody
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 14:34
A na obiad?:) co by można było zakupic?
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 11:37
Bulion z warzyw przechowuje nawet miesiąc w lodówce,ugotowany gorący wlewam do małych słoików i do góry dnem,i tak mogą stać jakiś czas i nic się z nim nie dzieje polecam
Qchenne InspiracjeDodano:  3 Wrzesień 2014 - 12:50
oo muszę wypróbować ;) dzięki :)
Aga P.Dodano:  3 Wrzesień 2014 - 13:38
A ja robię domową kostkę rosołową. Gotuję wszystkie warzywa, które lubię i zioła i przyprawy (koniecznie lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach itd.), lubisz mięso, dodaj mięso, odlewam wywar, który później mrożę w woreczkach do lodu. Warzywa z ziołami, przyprawami miksuję na gęstą papkę i do słoików. A słoiki do zamrażarki również wkładam (słoiczki nie popękają, jeśli zostawisz ze 2 cm wolnego od góry). W lodówce trzymam zawsze jeden słoiczek. Pastę dodaję do zup, albo do kaszy podczas gotowania., to już dowolny wybór. Jest mega pysznie, wiem, co dodaję do potraw i jest bardzo zdrowo. Pozdrawiam Aga P.
Odpowiedz
siwaDodano:  3 Wrzesień 2014 - 12:01
A ta przekąskę można zrobić wieczorem? bo rano nie mam.kiedy?
Qchenne InspiracjeDodano:  3 Wrzesień 2014 - 12:55
można
Odpowiedz
Magda LenaDodano:  3 Wrzesień 2014 - 12:01
aż zrobiłam się głodna :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 12:50
Gosiu, czy będzie jakieś przykładowy jadłospis dla osób na diecie bezglutenowej, bezmlecznej? Dowiedziałam się że mam nietolerancje i nie wiem co dalej... :( Może też jakiś post o diecie bezglutenowej? :)
Odpowiedz
youngwildfreeDodano:  3 Wrzesień 2014 - 13:33
Idealnie trafione w moje gusta danie. :) Ostatnio zaczęłam jeść kuskus i coraz bardziej mi smakuje.
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 14:39
Czy dla niedoczynności tarczycy jest to dobre danie//??? Ile razy w tygodniu można jeść??
pozdrawiam
Qchenne InspiracjeDodano:  3 Wrzesień 2014 - 20:56
można przy niedoczynności i nie ma ograniczeń co do ilości w tygodniu, ale polecam różnorodność więc max 2 razy, niech będzie miejsce na inne potrawy ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 14:11
Droga Małgosiu! Czy spodziewasz się napisać kiedyś post o właściwościach aloesu? W internecie jest coraz więcej o jego cudownej mocy :) Sama z chęcią zakupiłabym miąższ aloesowy, ale cena poraża. Może sama go stosujesz i mogłabyś się podzielić opinią. POzdrawiam!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 14:22
Małgosiu ja zupełnie na inny temat. Moje starsze dziecko właśnie zaczęło szkołę i zrobiłam mały wywiad co dzieci mają do jedzenia. Chłopcy mają cukierki i colę, dziewczynki czekoladki, nawet jedna z koleżanek ciasteczko misia-lubisia. Natomiast moja córka dumnie je kanapki z serem, wędliną plus pomidorki koktajlowe (tak jest wygodniej), dodatkowo ma owoce a do picia herbatka ziołowa bez cukru. Jestem z niej dumna i z siebie. TO TWOJA ZASŁUGA. DZIĘKI !!!
Qchenne InspiracjeDodano:  3 Wrzesień 2014 - 20:58
o NIE !!! To Twoja zasługa ! :)
I jestem z Ciebie bardzo dumna że walczysz o zdrowie swoich dzieci budując zdrowe nawyki !
Gratuluję !
Moja córka też jest jedną z nielicznych dzieci które do szkoły nie biorą coli, wody smakowej i słodyczy.
Odpowiedz
Kinga ŁucjaDodano:  3 Wrzesień 2014 - 14:29
idealnie!
Odpowiedz
magdaDodano:  3 Wrzesień 2014 - 14:34
Robię coś takiego często. Z jaglanką lub kuskusem właśnie. Pyszota!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 15:27
super, że będzie więcej takich przepisów :) mam pytanie co do posiłku po i w trakcie pracy, pracuję 10h od 8 do 18, przerwy są o 11, 13:30 i 16, w domu jestem dopiero ok 18:30. Rano jem śniadanie ok 6:30, w 1 przerwie jakiś jogurt + coś zbożowego, o 13:30 jem lunch np. makaron ze szpinakiem (niestety na zimno, bo nie ma jak podgrzać) i nie wiem co by zjeść o tej 16 i po pracy :( obiad przed 20 (bo zanim go przygotuje to taka będzie godzina niestety) to chyba słaby pomysł :/ proszę o jakieś wskazówki :)
Qchenne InspiracjeDodano:  3 Wrzesień 2014 - 21:04
na pierwszej przerwie zjedz sobie owoce lub coś zbożowego + sok warzywny,
o 13:30 lunch taka jak jadłaś
o 16 to co jadłaś na pierwszej przerwie natomiast o 20 kolację na ciepło ale lekką np. zupę, leczo z brązowym ryżem lub makaronem (mała ilość),
pieczoną rybę z sałatką etc.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 16:26
I mąż zjadł bez mieska?? :)
Qchenne InspiracjeDodano:  3 Wrzesień 2014 - 20:48
Tak ;)
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 21:38
chyba nie miał wyjścia :-P
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 16:37
Wygląda pycha!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 17:44
Mój pan by nie tknął, nie ma mięsa :)
Odpowiedz
IwonaDodano:  3 Wrzesień 2014 - 17:51
Pychotka :) Często robię tę kaszę z warzywami na szybką kolację. Zmniejszam tylko proporcje :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 18:34
Może coś takiego się już pojawiło i przeoczyłam, a może nie. Mam pytanie odnośnie odżywiania podczas chemioterapii. Lekarz powiedział te najważniejsze wskazówki, ale to mogę przeczytać wszędzie. Zdziwiło mnie jednak, że kazał unikać surowych warzyw i owoców, bo jest na nich jakaś bakteria, która ZDROWEMU nie szkodzi. Z czego czerpać witaminy? Z jednej strony czytam, że ten i tamten owoc dobrze działa na raka, z drugiej trzeba omijać surowe, z czego czerpać witaminy? Mogłabyś zrobić o tym jakiś wpis? Np przykładowe posiłki, czego kategorycznie się zabrania, co można, czego nie można. No i czytałam że to źle kiedy jest mały apetyt i w ogóle. A kiedy ktoś je dużo? W przypadku mojego taty (bo o niego tu chodzi) to jest dokładanie do obiadu (jak duży by nie był) kanapek (kilku) całkiem sporej wielkości. I czy szkodzi w jakiś sposób biała mąka, np chleb, bułki. Oczywiście rozumiem, że pełna jest zdrowsza ale ciężko jest go przekonać.
Qchenne InspiracjeDodano:  3 Wrzesień 2014 - 20:43
Podczas chemioterapii tata musi przejść na dietę lekkostrawną aby nie obciążać układu pokarmowego czyli:
* warzywa gotowane, duszone, w formie zup (najlepsze będą zupy kremy), leczo,
* owoce bez skórki, w formie musów lekko podduszanych,
* zwiększcie ilość białka do 30 % wartości energetycznej
* niczego smażonego, podsmażanego i pieczonego tradycyjnie
* piec można w rękawie do pieczenia
* wyeliminować ostre potrawy, marynowane,
* wyeliminować słodycze
* pieczywo graham, orkiszowe, białe
* chleb razowy jeśli tata toleruje i nie ma wzdęć
* drobne kasze (jaglana, kuskus)
* wprowadźcie tłuszcze roślinne z zawartością kwasów omega 3 (działają przeciwzapalnie) np. olej rzepakowy, lniany i niech tata je jak najwięcej amarantusa który zawiera odtruwający SKWALEN - skwalen czyści z wszelkiej chemii.

To tak w skrócie, najważniejsze rzeczy.


AnonimowyDodano:  4 Wrzesień 2014 - 20:31
Dziękuję bardzo za odpowiedź, jak zwykle bardzo pomocna :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 19:31
nie za duzo jak na kolacje? przy zapotrzebowaniu okoolo 1900-2000 kcal? I po treningu wieczorem moze byc?
Qchenne InspiracjeDodano:  3 Wrzesień 2014 - 20:32
po treningu wieczornym zjedz 2/3 tej porcji i dodaj białko, po treningu białka nie może zabraknąć,
na kolację taką do 19:30 może być, pod warunkiem że spać idziesz po 3 godzinach
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 22:24
witam, przepraszam, że tutaj ale mam pewien problem otóż skusiłam się z zrobienie domowego bulionu przecedziłam go odparowałam następnie odcedziłam z zaczęłam wlewać do woreczków do lodów był letni pod koniec wlewania woreczek zaczął pękać i tak 3 razy a gdy wlałam wody do kolejnego było wszystko dobrze. Nie wiem co robić czy bulion wylać (gdy woreczki pękały wyciskałam wszystko z powrotem do garnka). Karolina
Qchenne InspiracjeDodano:  4 Wrzesień 2014 - 11:56
nie wylewaj bulionu, ostudź i wlej ponownie do woreczków
Odpowiedz
eMDodano:  3 Wrzesień 2014 - 23:28
uwielbiam kasze kus-kus ostatnio jadłam bardzo dobrą z szpinakime, suszonymi pomidorami,i serem żóltym...
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2014 - 23:30
Bardzo proszę o radę. Wiem, że może to głupi problem, każdy przecież powinien ponosić konsekwencje swoich czynów ale.. Czy da się jakoś naprawić mój napad kompulsywnego jedzenia, na noc, pod wpływem stresu jak zwykle.. pochłonęłam wielką pakę czekoladek a do tego wielką pakę mieszanki orzechów, każda po ok 300 gram, spać poszłam półtorej godz po;/ To ogromna nadwyżka kaloryczna pewnie o 3 bądź 4 razy wieksza od mojego zapotrzebowania.. Dodam że od 4 miesięcy ćwiczę 6x w tygodniu, zdrowo odżywiam się od 2 lat(z drobnymi wyskokami raz na mies, bądz dwa, lecz bardzo drobnymi). Akurat w dzień "napadu" nie ćwiczyłam, a także 2 dni przed nim z kompletnego braku czasu. Czy w związku z tym jeśli zdarzy się taka wpadka na drugi dzień należy zmniejszyć kaloryczność? bądź jeść więcej białka itp? Czy taki wyskok musi być odnotowany na wadze czy może przejść bez dodatkowego kilograma czy dwóch? Wiem że kompulsywne obżarstwo to problem psychiki i usilnie z tym walczę, do tego 'wyskoku' z dobrym skutkiem, a nagle bęc - wystarczył spory stres i już słaba psychika dała o sobie znać;/ Może doradzisz coś? Będę bardzo wdzięczna, pozdrawiam ~ załamana :/
Qchenne InspiracjeDodano:  4 Wrzesień 2014 - 11:52
Takie sytuacje są wynikiem stresu i musisz postarać się znaleźć na to sposób.
Najprostszy to nie mieć w domu słodyczy po które w takiej sytuacji możesz sięgnąć.
Jeśli miałaś stresujący dzień w pracy i możesz z dużym prawdopodobieństwem przewidzieć że wieczorem będziesz miała niepohamowaną chęć na jedzenie zjedz bardziej obfitą kolację. Jeśli będziesz mocno najedzona nie będziesz miała ochoty na jedzenie. Oczywiście pod warunkiem że ośrodek głodu i sytości funkcjonuje prawidłowo.
Lepiej też pokroić dwa jabłka w kosteczkę lub rzodkiewkę i zjeść. W stresie często nie ma znaczenia co jemy, byle rozładować napięcie.
Jeśli takie sytuacje będą się zdarzały często organizm to wyłapie i odnotuje na wadze.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  4 Wrzesień 2014 - 5:21
Małogsiu ja mam pytanie odnośnie siemienia lnianego ( ziarenkach) Czy moge codziennie rano dodawac go do owsianki ? (1 łyżkę)
Qchenne InspiracjeDodano:  4 Wrzesień 2014 - 11:28
oczywiście,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  4 Wrzesień 2014 - 9:06
Małgosiu bardzo proszę o odpowiedz co sądzisz o piciu drożdży z góry dziękuję za odpowiedz pozdrawiam
Qchenne InspiracjeDodano:  4 Wrzesień 2014 - 11:27
nie polecam bo u większości osób będą powodowały wzdęcia i gazy
drożdżami żywią się bakterie a bakterii w przewodzie pokarmowym mamy całe mnóstwo zwłaszcza w jelitach
AnonimowyDodano:  3 Wrzesień 2015 - 18:09
Bo drożdże trzeba zalać wrzątkiem żeby je 'zabić', wtedy nic złego się nie dzieje. A jak sie zalewa ciepłą wodą czy mlekiem, to nic dziwnego że później są rewolucje żołądkowe.. Najpierw się doinformujcie a potem mówicie, bo gadacie straaaszne bzdury.
Qchenne InspiracjeDodano:  3 Wrzesień 2015 - 21:34
Dzieje się dzieje ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  4 Wrzesień 2014 - 9:35
A czy na obiad+feta po treningu moze byc?
Qchenne InspiracjeDodano:  4 Wrzesień 2014 - 11:25
Musiałabyś zjeść 150 g tej fety a jest słona więc takiej ilości nie polecam.
Bardziej 120 g piersi z kurczaka lub 150 g dorsza
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  4 Wrzesień 2014 - 11:37
Małgosiu! Jutro wyjeżdżam do Warszawy na cały weekend. Śniadania w hotelu. Czy znasz jakieś fajne miejsca w stolicy żeby zjeść zdrowy obiad/kolację? Dodam, że będę dość blisko centrum miasta.
Qchenne InspiracjeDodano:  4 Wrzesień 2014 - 12:20
oj nie bardzo ale zapytam dziewczyny :)
AnonimowyDodano:  4 Wrzesień 2014 - 12:31
Nie, nie pytaj, nie rób sobie kłopotu, po prostu myślałam, że masz jakieś sprawdzone swoje miejsca. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  4 Wrzesień 2014 - 11:51
A mozzarella?
Qchenne InspiracjeDodano:  4 Wrzesień 2014 - 12:18
a mozzarella tak, 100 g wystarczy czyli pół kulki
AnonimowyDodano:  10 Wrzesień 2014 - 22:40
AAA!!!! odkrylam co ty w tych jadlospisach tak sozczedzasz na mozzarelli :) pol kulki i pol kulki... a u nas kulki po 100-max 120 g :) wiec moge cala! najlepsz, ze we wloskim supermarkecie gdzie zwykle robie zakupy, ta mozzarella jest z mleczarni Rzepin , hahahahahahah. moj maz nie wierzyl. wcale nie odbiega smakiem od np. Galbani , ktora macie w Polsce (tu Galbani nie jest jakos specjalnie hitem , cjociaz sporo ja reklamuja) natalia
Odpowiedz
SabinaDodano:  4 Wrzesień 2014 - 14:41
Wiem jak jest ciężko zmotywować się do przygotowywania potraw do pracy, ale warto :) Dopiero gdy zawzięłam się w dobie zrozumiałam, że to jest to. Muszę spróbować tą kaszę kuskus :D
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 Wrzesień 2014 - 9:08
Małgosiu jest taka możliwość byś wszystkie swoje przepisy które pokazujesz na fb umieszczała również na stronach? Ostatnio pojawiło się na facebooku kilka propozycji na lunch box a nie widać ich na Twoim blogu w zakładkach z przepisami, tak samo koktajle :)
Qchenne InspiracjeDodano:  10 Wrzesień 2014 - 9:10
ok
AnonimowyDodano:  10 Wrzesień 2014 - 9:20
dziękuję:)

Piszę o tym ponieważ nie każdy ma facebooka :) a jednak fajnie by było mieć wszytko na Twoim blogu każdą propozycje na menu
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  1 Październik 2014 - 15:20
Ile łyżek suchego kuskusu? Nie mam wagi:/ I czy można to danie zamrozic?
Qchenne InspiracjeDodano:  1 Październik 2014 - 18:07
1/3 szklanki
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  8 Październik 2014 - 19:40
Cześć Gosiu :)
ostatnio trafiłam na twojego bloga i się zakochałam :)
już porozsyłałam linki po znajomych :)
Ale mam pytanie. Powiedz mi, gdzie robić zakupy typu mięsa, wędliny żeby były zdrowe a nie tak jak piszesz nafaszerowane chemią, solą i konserwantami?
Jesteś w stanie mi pomóc?
Pozdrawiam serdecznie, Weronika
Qchenne InspiracjeDodano:  8 Październik 2014 - 20:36
Mięso kupuję w Józefowie, tam jest świetny eko sklep. Wędliny w dobrym, zaprzyjaźnionym źródle.
Odpowiedz
Dodano:  17 Czerwiec 2017 - 14:02
Twój komentarz został wysłany do zatwierdzenia przez administrację.
Odpowiedz
Dodano:  11 Sierpień 2017 - 17:20
Twój komentarz został wysłany do zatwierdzenia przez administrację.
Odpowiedz
Dodano:  3 Październik 2017 - 1:46
Twój komentarz został wysłany do zatwierdzenia przez administrację.
Odpowiedz
Dodano:  10 Październik 2017 - 22:35
Twój komentarz został wysłany do zatwierdzenia przez administrację.
Odpowiedz
Dodano:  17 Październik 2017 - 2:08
Twój komentarz został wysłany do zatwierdzenia przez administrację.
Odpowiedz
Oferty
img1
ZAMÓW DIETĘ INDYWIDUALNĄ
ZAMÓW
img1
TESTY NA NIETOLERANCJE POKARMOWE
wraz ze szczegółową interpretacją
ZAMÓW
img1
MOJA KSIĄŻKA
165 przepisów, dzięki którym pokochasz gotowanie
oraz porady żywieniowe
ZAMÓW
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
CZYTAJ WIĘCEJ
Facebook
O mnie
USER IMG
Małgosia
Qchenne Inspiracje
Prywatnie: mężatka, mama dwójki dzieci.
Zawodowo: dietetyk, doradca żywieniowy, specjalizujący się w dietoterapii i racjonalnej redukcji masy ciała bez efektu jojo.
JESTEŚ TYM, CO JESZ - w to wierzę i to promuję!
Kluczem do zdrowia i szczupłej sylwetki jest właściwe odżywianie (70%) i aktywny tryb życia (30%) . Udowadniam, że zdrowe jedzenie to smaczne jedzenie, a odżywiając się według określonych reguł i ruszając się na co dzień, nie będziemy mieli kłopotów z wagą. Właściwie dopasowane odżywianie (dieta) to także najlepsze lekarstwo w chorobach współczesnej cywilizacji.
Szukasz pomysłu na prezent?
 
KUP KSIĄŻKĘ