Img

Pudding jaglany z wanilią i musem truskawkowym! Na śniadanie, deser, przekąskę do zabrania do pracy lub szkoły!

Pudding jaglany. Słodki, waniliowo - kokosowy. Z chia i musem truskawkowym. Przepyszny. Idealny na śniadanie, deser oraz jako przekąska do zabrania do pracy. Ja użyłam mleka kokosowego, ale oczywiście można użyć zwykłego krowiego, lub innego roślinnego. Tak jak lubicie.
Teraz mamy sezon na truskawki więc mus truskawkowy będzie tu doskonale pasował, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby dodać borówek amerykańskich oraz już niedługo, malin.
Koniecznie wypróbujcie i dajcie znać czy taka wersja budyniu Wam smakuje.
Moje dzieci były zachwycone :)

 
Kaloryczność:
Porcja ma ok. 300 kcal 

Składniki na dwie porcje:
 
Mus owocowy:
Przygotowanie:
  1. Kaszę zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na minutę. Po tym czasie obficie przelewamy zimną wodą, wkładamy do garnka i gotujemy w mleku. Ugotowaną kaszę mieszamy z wanilią i ksylitolem. Blendujemy na gładką masę, mieszamy z nasionami chia. Gotowy pudding przekładamy do miseczki lub słoika z pokrywką w którym można zabrać jedzenie do pracy.
  2. Truskawki razem z ksylitolem blendujemy na gładką masę. Można dodać 2 gramy agaru i zrobić galaretkę. Mus truskawkowy wylewamy na pudding. Gotowe.



Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved