Img

Jajka faszerowane w stylu tatarskim z marynowanymi kurkami

Marynowane grzybki, korniszon, musztarda i majonez. Z czym kojarzą Wam się te składniki? Z sosem tatarskim oczywiście. Postanowiłam iść tym tropem i przygotować farsz do jajek wykorzystując tę bazę. Ponieważ uwielbiam kurki, postanowiłam użyć właśnie tych grzybów. Dodatkową ich zaletą jest ich twardość i chrupkość która świetnie się sprawdza w przypadku farszów.
Zarówno sam farsz, jak i całą przystawkę robi się bardzo szybko. Jest wyrazista w smaku, lekko ostra. Jestem pewna że ją pokochacie.
Polecam na Wielkanocne śniadanie.

Kaloryczność:
Jedna połówka jajka ma ok. 70 kcal

Składniki:
Sposób przygotowania:
  1. Jajka na twardo przekrawamy na pół. Usuwamy żółtka.
  2. Marynowane kurki i korniszony siekamy drobniutko. Dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę i rozgniecione widelcem żółtka. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z musztardą i majonezem. Całość posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem.

 




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved