Chlebek bananowy z jabłkiem i cynamonem. Bez rafinowanego cukru, glutenu i nabiału.

Fantastyczna przekąska przed treningiem, idealna do dziecięcej śniadaniówki lub na służbowy wyjazd. Chlebek bananowy z jabłkiem i cynamonem. Puszysty, delikatny, aromatyczny. Bez dodatku cukru, glutenu i nabiału zwierzęcego.
Ulubiona przekąska mojej córki. Mój mąż z dodatkiem konfitury żurawinowej traktuje go po prostu jak ciasto.
Jestem pewna że Wam zasmakuje i na stałe zagości w Waszym menu.
Polecam do wypróbowania ;)

Kaloryczność:

Cały chlebek ma ok. 1600 kcal 
100 gramów chlebka ma ok. 130 kcal

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę.
  2. Banany kroimy w cienkie talarki. Miksujemy razem z żółtkami na gładką masę. Dodajemy starte na grubej tarce jabłko i cynamon.
  3. Mąkę przesiewamy przez sito. Mieszamy z proszkiem do pieczenia.
  4. Do masy bananowo - jajecznej dodajemy olej kokosowy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Przy pomocy łyżki mieszamy z ubitą pianą.
  5. Formę do pieczenia o wymiarach 12 x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. 




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved