Pieczona dynia o smaku pieczonej wołowiny. Poznaj sekret mojej domowej mieszanki przypraw!

Zamęczę Was tą dynią, ale powiem Wam że tak mi ostatnio zasmakowała, że non stop się nią żywię. Nawet Pani z bazarku śmiała się ze mnie w piątek, że musi o jakimś rabacie dla mnie pomyśleć ;) .  Wersja którą dziś Wam zaprezentuję to mój hit na kolację. Smakuje wybornie, robi się praktycznie sama, a posypana fetą lub startym parmezanem smakuje nieziemsko. Ostatnio jadłam ją trzy dni pod rząd. Wczoraj polaną sosem teriyaki. Mówię Wam, bomba. Koniecznie wypróbujcie.
Przepis prosty, powiedziałabym nawet że banalny, ale jaki pyszny.

Kaloryczność:

100 gramów tak przygotowanej dyni ma ok. 30 kcal

Składniki na przyprawę do dyni o smaku pieczonej wołowiny:

Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę.

Składniki dla 2 osób:

Sposób przygotowania:

  1. Dynię kroimy w centymetrowe paski. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy przyprawą, skrapiamy olejem.
  2. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut. 




Copyright 2017 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved