Błyskawiczny lunch box do zabrania do pracy z warzywami stir-fry. 7 minut i gotowe!

Błyskawiczne danie do zabrania do pracy. Sycące, aromatyczne, wyraziste w smaku. Przygotujecie je w zaledwie 7 minut. Smakuje i na ciepło, i na zimno.
Uwielbiam warzywa stir-fry. Są chrupiące, lekkie, a poddane krótkiej obróbce termicznej pełne wartości odżywczych.
Polecam Wam także mój poprzedni przepis z warzywami stir-fry. Otrzymałam na jego temat mnóstwo pozytywnych opinii. Zakochała się w nim moja teściowa. Jeśli więc jeszcze nie testowaliście, zachęcam.

Kaloryczność:
Porcja ma ok. 400 kcal
Składniki na jedną porcję:

Przygotowanie:
  1. Na gorący olej wrzucamy pokrojonego w kostkę selera naciowego, groszek cukrowy i czosnek. Po 5 minutach dodajemy szpinak, sos sojowy i rybny. Energicznie mieszając obsmażamy około minuty.
  2. Kuskus zalewamy posoloną gorącą wodą lub warzywnym bulionem centymetr ponad poziom kaszy. Mieszamy z warzywami, posypujemy lekko podprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika.
Danie jest gotowe. Smacznego ;)



Copyright 2017 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved