Saltimbocca z kurczaka z pietruszkowym pesto. Podana z aksamitnym sosem, warzywami i babką ziemniaczaną!

Przepis który podczas przenoszenia bloga z blogspot.com na moją własną domenę w dziwny sposób zniknął.
Do dziś nie potrafię wyjaśnić jak to się stało, że po kliknięciu w link który do niego odsyła, wyskakuje komunikat, że strona nie istnieje.
Od czasu jak jestem na własnej domenie nie ma dnia aby ktoś o niego nie zapytał ponieważ jest wpisany w dostępne na stronie bezpłatne jadłospisy z których mnóstwo osób korzysta.
Wiem że obiecałam już dawno. Wybaczcie, ale aby ponownie dodać ten przepis musiałam od nowa zrobić zdjęcia.
Ale jak to mówią, co się odwlecze ......... Jest i przepis. Odrobinę go zmodyfikowałam, podkręciłam, podrasowałam. Wyszło lepiej ;)
Uwielbiam te roladki i polecam je Wam na najbliższą niedzielę. Jestem przekonana, że zaspokoją nawet najbardziej wymagające podniebienia. 
Mój synek jak zobaczył wczoraj jak wybieram zdjęcia powiedział "mama zrób koniecznie".
Roladki są kruche, soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne.

Roladki podałam z gotowaną na parze marchewką, brukselką i babką ziemniaczaną (przepis TU).

Kaloryczność:
Jedna roladka ma ok. 120 kcal
Łyżka sosu ma ok. 25 kcal

Składniki :

Składniki do przygotowania sosu :

Składniki na pesto z pietruszki:

Sposób przygotowania pesto:

  1. Pietruszkę drobno siekamy. Dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, oliwę, płatki migdałów i starty parmezan. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i blendujemy na gładką masę.
    Doprawiamy solą i sokiem z limonki lub cytryny.
  2. Pesto z pietruszki możemy bez obawy przechowywać w lodówce nawet 2 tygodnie.

Mając gotowe pesto z pietruszki przygotowujemy danie główne.

Sposób przygotowania roladek:

Przygotowanie sosu:




Copyright 2018 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved