Lunchbox do zabrania do pracy! Lekko, sycąco, zdrowo, kolorowo!

Błyskawiczne danie do zabrania do pracy. Przygotujesz je rano w maksymalnie 7 minut. Bardziej na przekąskę czy drugie śniadanie niż obiad. Lekkie, sycące, zdrowe i kolorowe. Bogate w kwasy tłuszczowe z rodziny Omega 3, kwas foliowy, żelazo, cynk, potas i witaminy z grupy B. 
Cieciorkę możecie ugotować samodzielnie, lub skorzystać z gotowanej na parze z puszki. Jest równie smaczna i wartościowa.
Składniki wykorzystane do tego dania są proste i łatwo dostępne. Razem tworzą smaczną i zaskakującą całość.
Jeśli nie uda Wam się kupić parmezanu, użyjcie innego długodojrzewającego twardego sera np.   grana padano.
Nie używajcie jednak zwykłego sera żółtego, fety czy mozzarelli bo zepsujecie smak. Słodko - wyrazisty smak długodojrzewającego parmezanu czy sera grana padano ma w tym daniu znaczenie kluczowe.  

Kaloryczność:
Całość ma ok. 300 kcal

Składniki na porcję dla jednej osoby:

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa gotujemy na parze.
  2. Oliwę mieszamy z sokiem z limonki. Delikatnie solimy.
  3. W pojemniku nadającym się do zabrania do pracy układamy ugotowane warzywa. Dodajemy cieciorkę oraz pokrojony w płatki parmezan. Całość polewamy dressingiem.




Copyright 2018 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved