Kokosowo – morelowa jaglanka z cynamonem i migdałami na dobry początek dnia

Szybka, smaczna, aromatyczna, kokosowa jaglanka z morelami, cynamonem i migdałami. Słodko - kwaśna. Cynamonowo - migdałowo - kokosowa. 
Te smaki fantastycznie się ze sobą łączą, tworząc przepyszną śniadaniową kompozycję.
Czy całość można zblendować na budyń i zabrać do pracy na przekąskę? Ależ oczywiście. Wówczas migdałów nie mieszamy z budyniem, ale posypujemy nimi wierzch przekąski.
Tym samym z jednego przepisu mamy dwa dania z różnym przeznaczeniem.
Danie jest wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe, bez laktozy, białek mleka krowiego, glutenu i jaj. Idealne dla dzieci.
Smacznego ;)

Kaloryczność:
Porcja dla jednej osoby ma ok. 455 kcal

Składniki na porcję dla jednej osoby:

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę przelewamy wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Umieszczamy w garnku, zalewamy wodą. Dodajemy pokrojone w kosteczkę 3 morele. Gotujemy 15 minut.
  2. Do garnka wlewamy mleko kokosowe. Gotujemy kolejne 10 minut. Wyłączamy. Odstawiamy na 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku solą, ksylitolem i cynamonem. Mieszamy z mielonymi migdałami.
  3. Wierzch jaglanki przyozdabiamy pozostałą morelą przekrojoną na ćwiartki.




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved