Img

Pofolgowałaś sobie w Święta? Czujesz się wzdęta i ociężała, a waga pokazała 2-3 kilogramy więcej? Zobacz jak się tego pozbyć w 3 dni. Wypróbuj moją dietę i zastosuj się do kilku prostych zasad, a błyskawicznie wrócisz do formy!

Święta, święta i po świętach. Planowanie, przygotowania, oczekiwanie i ucztowanie.
Kto się pilnował i nic u utył?
Kto przepadł w czeluściach świątecznych pyszności?
Kto zatracił się w najlepszych na świecie pierogach i ciastach mamy?
Czy dzisiejsza waga była bezlitosna, czy zaskakująca?
A może i jedno i drugie?
Nie martwcie się. Jeśli na co dzień jedliście zdrowo i właściwe ilości, a pofolgowaliście sobie jedynie w okresie świątecznym, wystarczą trzy dni, aby wrócić do formy i do wagi sprzed świąt.
Przygotowałam dla Was specjalną trzy dniową dietę wraz z kilkoma prostymi zasadami.
W ciągu trzech najbliższych dni odstawicie gluten, nabiał, owoce i węglowodany w postaci pieczywa, kasz i makaronów. Będziecie jeść tłuszcze, białko i warzywa. Dzięki temu szybko pozbędziecie się zatrzymanej wody, zaparć, wzdęć, gazów i nadprogramowych kilogramów. Kluczem jest niski indeks glikemiczny dań, poranny start oraz dobór posiłków w konkretnych porach dnia, więc proszę nie przestawiajcie ich.
Organizm w tym czasie intensywnie pracuje, spala i detoksykuje. Pamiętajcie aby dużo pić i zmniejszyć ilość soli do absolutnego minimum.
Tę trzydniową dietę oczyszczającą polecam tym wszystkim, którzy przytyli w święta, oraz tym którzy czują się ociężali i wzdęci.

Zasady trzech dni diety: 

Schematy spożywanych posiłków (przykłady)

Białkowo - tłuszczowe śniadania

Przekąski w postaci wegetariańskiej zupy
Doskonale sprawdzą się zupy kremy. Są smaczne i szybkie w przygotowaniu. Polecam z brokułów, kalafiora, dyni (jest w sklepach), selera i pietruszki, pomidorów, pomidorów i papryki.
Ważne aby była to zupa bez wywaru mięsnego! Warzywa wystarczy poddusić na łyżce klarowanego masła, dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach lub dowolne przyprawy jakie lubicie, ugotować i zblendować. Już na talerzu skrapiamy zupę łyżką oliwy z oliwek (nie dodajemy oliwy do gorącej zupy w garnku), lub posypujemy dwoma łyżkami pestek dyni.
Zupę jecie na pierwszą i drugą przekąskę. Porcja to 450 gramów.

Warzywno - białkowy obiad - 200 gramów mięsa lub ryby i 300 gramów warzyw

Warzywna kolacja

Kto podejmuje wyzwanie?  




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved