
Wysokobiałkowa i niskokaloryczna! Potrawka z wołowiny z fasolą w sosie pomidorowym w wersji fit ! Aromatyczna, wyrazista, sycąca!
Idealna dla wszystkich którzy prowadzą aktywny tryb życia! Wysokobiałkowa i niskokaloryczna! Potrawka z wołowiny z fasolą w sosie pomidorowym!
100 gramów wołowiny to aż 20 gramów białka. Podobnie rzecz ma się w przypadku fasoli ponieważ tu mamy aż 21 gramów białka. Jeśli jesteś osobą trenującą to połączenie wysokobiałkowej wołowiny i wysokobiałkowej fasoli wydaje się być połączeniem idealnym.
Wołowina jest mięsem niskotłuszczowym. 100 gramów zawiera zaledwie 4 gramy tłuszczu. Ma za to bardzo dużo żelaza więc jeśli masz go mało w organizmie, to danie jest dla Ciebie.
Uwaga na wołowinę! Absolutnie nie kupujcie już gotowej zmielonej.
Wołowina ma krwistoczerwony kolor. Zmielona nie zmienia koloru, dalej jest krwistoczerwona o czym wie każdy kto kiedykolwiek mielił ją sam, lub kupował w sklepie w którym obsługa mieli mięso przy kliencie.
Zwróćcie uwagę jaki kolor mają gotowe mielone wołowiny. Są jasne. A to dlatego że do mięsa dodano tłuszcz. Takie mięso do tego dania się absolutnie nie nadaje i jeśli takowe dodacie, zepsujecie cały smak potrawy.
Danie idealne po treningu oraz wtedy kiedy np. jedziesz w delegację a mąż zostaje sam z dziećmi. Przygotowana wcześniej i odgrzana zyskuje na smaku.
Polecam ;)
Porcja dla jednej osoby ma ok. 260 kcal
- jedna czerwona cebula
- 300 gramów mielonej wołowiny (ja użyłam ligawy)
- 600 gramów passaty pomidorowej
- 200 gramów białej fasoli + czubata łyżka kminku do gotowania
- łyżeczka majeranku
- ząbek czosnku
- pół łyżeczki mielonego kminku
- pół łyżeczki mielonych ziaren kolendry
- łyżeczka słodkiej papryki
- pół łyżeczki ostrej papryki
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sól
