
Domowe batoniki migdałowo – kokosowe bez pieczenia i bez konieczności przechowywania w lodówce! Nie tylko dla dzieci!
Ulubiony batonik mojej córki. Biała czekolada, płatki kokosowe, płatki migdałowe i odrobina wody.
Kieszonkowy kokosanek. Bez pieczenia, więc błyskawiczny w przygotowaniu. Bez konieczności przechowywania w lodówce, więc idealny do zabrania do szkoły. Domowa słodkość!
Kto lubi batoniki Bounty, pokocha moje kokosanki ;)
Dziś pokroiłam je w podłużne pasy, ale można pokroić w kosteczkę na czekoladki.
UWAGA! Świetny od razu po treningu
Kaloryczność:
Jeden batonik ważący 30 gramów ma ok. 180 kcal
Składniki:

- 50 gramów białej czekolady
- 3 łyżki wody
- 30 gramów płatków migdałowych
- 100 gramów płatków kokosowych (lub wiórków)
Przygotowanie:
- W malakserze umieszczamy migdały i płatki kokosowe. Siekamy do uzyskania konsystencji żwirku.
- W garnku zagotowujemy 3 łyżki wody. Dodajemy białą czekoladę i cały czas mieszamy do uzyskania płynnej konsystencji.
- Płynną białą czekoladę wlewamy do malaksera i miksujemy do uzyskania wilgotnej masy.
- Masę przekładamy do formy. Wstawiamy na 4 godziny do lodówki.
Wyjmujemy i przechowujemy już poza lodówką.