Img

Domowe batoniki migdałowo – kokosowe bez pieczenia i bez konieczności przechowywania w lodówce! Nie tylko dla dzieci!

Dziś coś dla naszych najmłodszych, ale myślę że i dorośli nie pogardzą ;).
Ulubiony batonik mojej córki. Biała czekolada, płatki kokosowe, płatki migdałowe i odrobina wody.
Kieszonkowy kokosanek. Bez pieczenia, więc błyskawiczny w przygotowaniu. Bez konieczności przechowywania w lodówce, więc idealny do zabrania do szkoły. Domowa słodkość!
Kto lubi batoniki Bounty, pokocha moje kokosanki ;)

Dziś pokroiłam je w podłużne pasy, ale można pokroić w kosteczkę na czekoladki.

UWAGA! Świetny od razu po treningu

Kaloryczność:
Jeden batonik ważący 30 gramów ma ok. 180 kcal 

Składniki:
 Przygotowanie:
  1. W malakserze umieszczamy migdały i płatki kokosowe. Siekamy do uzyskania konsystencji żwirku.
  2. W garnku zagotowujemy 3 łyżki wody. Dodajemy białą czekoladę i cały czas mieszamy do uzyskania płynnej konsystencji.
  3. Płynną białą czekoladę wlewamy do malaksera i miksujemy do uzyskania wilgotnej masy.
  4. Masę przekładamy do formy. Wstawiamy na 4 godziny do lodówki.
Wyjmujemy i przechowujemy już poza lodówką. 

 




Copyright 2025 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved