Img

Pieczona papryka ramiro faszerowana ziołowym serkiem i migdałami

Uwielbiam tę przekąskę. Pyszna słodka papryka, delikatny ziołowy serek i chrupiące migdały. Pycha!
Papryczkę trzeba upiec, wystudzić, nafaszerować i odstawić do stężenia.Tyle i aż tyle.
Używamy papryczki Ramiro. Jest bardzo delikatna i słodka, a swoim kształtem idealnie pasuje do tego typu dań.

Kaloryczność:
Plasterek faszerowanej papryki ma ok. 35 kcal  
 
Składniki na jedną faszerowaną paprykę Ramiro:
 Przygotowanie:
  1. Paprykę kładziemy na folii aluminiowej. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Wyłączamy piekarnik i trzymamy paprykę w cieple przez kolejne 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy paprykę z piekarnika i całkowicie studzimy.
    UWAGA! W tym momencie nie zdejmujemy skóry z papryki!!!
  2. Zioła drobniutko siekamy, mieszamy z serkami i migdałami na jednolitą masę.
  3. Przy pomocy szprycy do tortów faszerujemy paprykę ściągając palcami farsz ku dołowi.
  4. Nafaszerowaną paprykę kładziemy na folię i wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Po wyjęciu z lodówki delikatnie ściągamy z papryki skórę i kroimy w plastry. 



Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved