Food Forum, dwumiesięcznik o zdrowiu i zdrowym odżywianiu z rabatem dla czytelników Qchennych Inspiracji
Wiedza jest tym czego nikt nam nie odbierze. O tym że ja czytam wszystko co wpadnie mi w ręce pisałam Wam wiele razy i dotyczy to zarówno książek jak i publikacji. Tylko w ten sposób, znając różne opinie, różne punkty widzenia, wyrabiamy sobie własne zdanie na dany temat. Książki i publikacje o zdrowiu są moim zdaniem najlepszą inwestycją w siebie teraz, i w siebie za lat kilka.
Na rynku jest pismo o zdrowym odżywianiu które mogę i chcę Wam zarekomendować.
Jestem na diecie, a nie chudnę
W czasopiśmie Food Forum znajdziecie tematy dotyczące wielu zagadnień związanych ze zdrowiem i dietą poruszane przez cenionych specjalistów z zakresu medycyny i dietetyki. Autorzy artykułów zadają sobie trudne pytania: jak po zauważeniu pierwszych niepokojących symptomów przez zmianę diety zapobiec powstaniu choroby? Jaki schemat żywienia przyjąć, kiedy już diagnoza zostanie postawiona? Jak rozpoznać pierwsze oznaki alergii bądź nietolerancji pokarmowych? Oraz wiele innych.
W najnowszym numerze, którego premiera odbyła się w tym tygodniu można znaleźć między innymi artykuły:
Temat „na czasie”, bo kiedy jak nie właśnie w tym okresie bierzemy się za odchudzanie? Chcemy zrzucić parę kilogramów przed Sylwestrem, albo obiecujemy sobie, że będzie to nasz cel na nowy rok.
Na pewno niejedna osoba doświadczyła tego przykrego zdarzenia w swoim życiu, kiedy wskazówka na wadze ani drgnie albo zatrzyma się i nie chce ruszyć. Ograniczenia dietetyczne, trening, kosmetyki i masaże wyszczuplające, suplementy – i nic. Jak to możliwe? Jak temu zaradzić?
Kontrowersje wokół czerwonego mięsa
Food Forum jest na bieżąco! Wielu konsumentów, w tym również tych na rynku polskim, stanęło przed trudnym wyborem, czy w ogóle spożywać produkty mięsne, a jeżeli tak, to w jakich ilościach i jakiej postaci? Redakcja zapytała ekspertów i czytelników o ich opinie- znajdziecie je w specjalnie przygotowanym raporcie dotyczącym mięsa czerwonego i przetworzonych produktów mięsnych, który powstał w odpowiedzi na doniesienia Światowej Organizacji Zdrowia.
Remanent w lodówce
Miejsce, do którego przeciętny Polak zagląda kilka razy dziennie, miejsce, które gromadzi produkty dające energię na kolejne dni, miejsce, które... zwie się lodówką. Niezależnie od marki, wyglądu czy wielkości, jedna rzecz łączy Polaków – jej zawartość. W dobie nieustannego pośpiechu naszą lodówkę wypełniają wciąż te same produkty – bo tak wygodniej, bo to już znamy, bo nie mieliśmy czasu pomyśleć, czy może dany produkt będzie korzystny dla naszego zdrowia. Czas na zmiany!
Dieta dla dziecka z ADHD
Liczne wyniki badań naukowych wskazują, iż mózg najintensywniej rozwija się w pierwszych trzech latach życia człowieka. W tym okresie szczególnie powinno zadbać się o dietę dziecka, która odgrywa jedną z pierwszorzędowych ról mających na celu zapewnienie odpowiednich warunków do jego prawidłowego wzrostu i rozwoju. Jaką zastosować? Które produkty wybrać do codziennej diety dziecka? W artykule znajdziecie odpowiedzi na te i inne pytania.
Jak skutecznie przyjmować leki ?
Żywność może potęgować lub osłabiać działanie leków- nie wszyscy o tym wiedzą! Warto znać podstawowe zasady dotyczące przyjmowania leków i pamiętać o tych produktach spożywczych, które oddziałują z lekami w celu stworzenia najlepszych warunków do zapewnienia skuteczności leczenia. O czym należy pamiętać i jak powinno się postępować?
Dietoterapia dny moczanowej
Szacuje się, że dna moczanowa dotyka 1-2% populacji. W ostatniej dekadzie zaobserwowano wzrost liczby zachorowań o ponad 200%. Wśród przyczyn tego zjawiska wymienia się m.in. zmiany stylu życia oraz coraz częstsze występowanie chorób metabolicznych predysponujących do wystąpienia dny moczanowej. Jednym z najważniejszym elementów terapii tego schorzenia jest odpowiednie postępowanie dietetyczne.
Przepisy
Dział „15 minut po pracy” to nowość w czasopiśmie. Tym razem znaleźć w nim można między innymi przepis na kurczaka w maśle orzechowym z brokułami, a także przepisy na bezglutenowe dania wigilijne.
Food Forum to dwumiesięcznik. Znaleźć go możecie w salonach Empik, Ruch oraz Kolporter lub tutaj zamawiając prenumeratę.
Od niedawna pojawiły się dwie wersje takiej prenumeraty:
· * ekonomiczna – roczna prenumerata obejmująca 6 numerów czasopisma, bez kosztów wysyłki, z pierwszeństwem do czasopisma w porównaniu do sprzedaży w salonach prasowych (do prenumeratorów czasopismo wysyłane jest wcześniej)
· * premium – wersja ekonomiczna + dostęp do wszystkich poprzednich numerów w formie elektronicznej
RABAT NA PRENUMERATĘ
Specjalnie dla Czytelników bloga Qchenne Inspiracje został przygotowany świąteczny rabat 10% na zakup prenumeraty.
Aby zamówić taką prenumeratę należy wejść tutaj i przy zamówieniu, w polu na kod rabatowy
wpisać hasło: qchenne10
Kod rabatowy ważny do 20 grudnia.