Pyszny, orzeźwiający i sycący koktajl śniadaniowy. Także dla osób na diecie bezmlecznej!
Wygląda fajnie, ale seler naciowy z kokosem? Cóż to za połączenie! Uwierzcie mi, genialne!
Wszystkie składniki tego koktajlu idealnie ze sobą współgrają. Banan nadaje słodyczy, seler naciowy orzeźwienia i wyrazistości. Kasza jaglana zapewnia sytość, a mleko kokosowe stawia kropkę nad "i".
Ta kompozycja tak mi zasmakowała, że piłam ten koktajl na śniadanie przez ostatnie 4 dni. Raz dodałam szczyptę kakao, raz nasiona chia, raz trochę wanilii. We wszystkich tych wersjach jest naprawdę pyszny.
Co jest istotne, jeśli chodzi o koktajle pite o tej porze roku?
Temperatura składników. Jeśli składniki mają temperaturę pokojową nie będą nas wychładzały.
Kaloryczność:
Koktajl ma ok. 250 kcal
Koktajl ma ok. 250 kcal
Składniki:
- 125 ml przegotowanej wody
- banan
- łodyga selera naciowego
- 2 łyżki mleka kokosowego, ale tego gęstego z puszki
- łyżka ugotowanej kaszy jaglanej
Wszystkie składniki wkładamy do blendera. Blendujemy na gładką masę.