Img

Przyprawa do drobiu i ryb ! Bez glutaminianu sodu i innych niespodzianek. 100 % naturalnych składników ! Plus przepis na fajnego, pieczonego kurczaka.

"Sposób na ..... ", "pomysł na ......" i inne fixy, mixy zajmują w przeciętnym supermarkecie więcej miejsca niż przyprawy, nazwijmy to saute. To duży i mający się dobrze rynek, co dowodzi, że nie do końca umiemy sami doprawić potrawę.

Jak dodać jedno do drugiego żeby wyszło smacznie, i jeszcze trzecie dołączyć, aby smak wzbogacić ?
No i jak tu się obyć bez glutaminianu sodu i innych dopalaczy ?
Okazuje się, że nie jest to takie trudne.
Mam dziś dla Was moją kompozycję przypraw. To jest wersja o zabarwieniu lekko orientalnym. Genialna do drobiu i świetna do ryb.
Mój syn twierdzi, że pieczony kurczak z tą przyprawą jest najlepszy na świecie, a jak mój syn mówi, że coś jest najlepsze na świecie, to coś w tym jest. Mały brzdąc jest szczery do bólu i jak coś jest słabe, to on to powie prosto w oczy, bez owijania w bawełnę. Dyplomacja zdecydowanie nie jest jego mocną stroną ;)

Składniki:
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki mieszamy. Przekładamy do zakręcanego słoiczka.
  2. Wkładamy kurczaka do foliowej torby i wsypujemy przyprawę. Torbę zawiązujemy tak, aby nic nam nie wyleciało. Energicznie potrząsamy aby przyprawa znalazła się w każdym zakamarku kurczakowej nóżki.
  3. Kurczaka przekładamy do brytfanny lub naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 1,5 godziny (termoobieg).

A już niebawem powiem z czym zestawić kurczaczka, aby było fajnie i nietuzinkowo.




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved