Img

Roladki z grillowanej cukinii z miętową pastą z awokado i szynką parmeńską

Prognozy pogody na nadchodzący weekend, są delikatnie mówiąc mało optymistyczne. Warto więc już teraz zaplanować sobie ten czas i spędzić go w miłym towarzystwie. Dobre jedzenie ma tu niebagatelne znaczenie.

Roladki z grillowanej cukinii z miętową pastą z awokado i szynką parmeńską sprawdzą się zarówno na kolacji ze znajomymi, rodzinnym spotkaniu, jak i kolacji we dwoje. Kremowy serek mascarpone doskonale komponuje się z awokado i świeżą miętą. Smak całości wyostrza i podkreśla bardzo delikatna nuta czosnku.
Roladki możecie zrobić bez szynki parmeńskiej, jednak jej lekko wędzony smak bardzo mi tu pasuje ;)
Przekąska jest bardzo prosta i bardzo szybka w wykonaniu.

 

Kaloryczność jednej roladki to ok. 70 kcal

  
Składniki na 7 roladek : 
Przygotowanie:
  1. Cukinię kroimy w bardzo cienkie plastry i delikatnie solimy. Grillujemy z każdej strony na delikatnie posmarowanej oliwą (przy użyciu pędzelka silikonowego) patelni grillowej (może być zwykła teflonowa).
  2. W miseczce ucieramy miąższ awokado, mascarpone, wyciśnięty czosnek i posiekane liście mięty na gładką masę.
  3. Wystudzone plastry cukinii smarujemy pastą z awokado i przykrywamy plasterkiem szynki. Zwijamy w rulonik.
  4. Roladki dekorujmy listkami świeżej mięty.



Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved