Img

Dynia w wersji „na słodko” z jabłkami i cynamonem. A ile to kalorii ? Sprawdź !

Okazuje się, że w sprytny sposób można przemycić dynię nieufnym wobec warzyw dzieciom.
Warto spróbować bo dynia ma dużo wartości odżywczych.
W formie placuszków, z jabłkiem i cynamonem smakuje wybornie i doskonale nadaje się na słodki podwieczorek lub kolację. Intensywnie pomarańczowy kolor ciekawi i zachęca do spróbowania.

Składniki:
 Przygotowanie:
  1. Dynię i jabłka ścieramy na grubej tarce.
  2. Jajka, mąkę i mleko miksujemy na gładką masę. Jeśli trzeba dolewamy mleka, ale ciasto ma mieć gęstą jedwabistą konsystencję. Dodajemy sól i cukier.
  3. Do masy dodajemy startą dynię i jabłka i dokładnie mieszamy łyżką.
    Dynia w wersji "na słodko" z jabłkami i cynamonem. A ile to kalorii ? Sprawdź !
  4. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dynia w wersji "na słodko" z jabłkami i cynamonem. A ile to kalorii ? Sprawdź !

 Kaloryczność
 Jeden placek widoczny na zdjęciu, ważący ok. 50 gram, usmażony na oliwie ma ok. 60 kcal.




Copyright 2025 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved