Img

Rabarbar, śliwki i poziomki zapiekane pod kruszonką

Bajeczne ciasto!!! Może nie wygląda ...... proste składniki, łatwość wykonania ale uwierzcie mi ...... to ciasto jest bajeczne a zwłaszcza na ciepło.
Pierwszy raz zapiekłam poziomki i w takiej wersji smakują mi chyba bardziej niż świeże. Do śliwek w cieście, jakimkolwiek chyba nikogo nie trzeba przekonywać :) Śliwka to po prostu owoc stworzony do ciasta :)
Rabarbar nadaje  ostatecznego szlifu. Kwaskowości i charakteru.

Czasami mnie po prostu nachodzi na ciasto, szybkie ciasto, tak żeby mieć do kawy. Nie przepadam za tymi z cukierni. Są za słodkie i jakieś takie sztuczne.
Lubię piec w domu. Zapachu ciasta w domu z niczym się nie da porównać. Dom pachnący ciastem, w ogóle dom pachnący jedzeniem żyje.
Mnie osobiście zapach ciasta relaksuje, uspokaja, wycisza. Lubię ten klimat, lubią go moje dzieci, mój mąż.

 Składniki na kruszonkę:
Owoce (w ilości jak kto lubi):
Przygotowanie:
  1. Masło miksujemy w wysokiej misce razem z mąką i cukrem na najwyższych obrotach. Nie zagniatamy. Miksując owińmy miskę ściereczką aby uniknąć bałaganu w kuchni. 
  2.  Do wysmarowanej masłem formy do zapiekania, na dno sypiemy część kruszonki i wykładamy owocami.Rabarbar, śliwki i poziomki zapiekane pod kruszonką
  3. Pozostałą częścią kruszonki przykrywamy owoce.Rabarbar, śliwki i poziomki zapiekane pod kruszonką
  4. Pieczemy w 180 stopniach 30 minut. Do uzyskania rumianego, złotego koloru.Rabarbar, śliwki i poziomki zapiekane pod kruszonką  Rabarbar, śliwki i poziomki zapiekane pod kruszonką   Rabarbar, śliwki i poziomki zapiekane pod kruszonką
Porcja widoczna na zdjęciu poniżej ma ok. 250 kcal
Rabarbar, śliwki i poziomki zapiekane pod kruszonką  



Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved