Strawberry shortcake
Sezon truskawkowy w pełni!
Jeśli akurat nie mamy czasu na skomplikowane ciasta a tak się składa, że akurat mamy ogromną ochotę na coś słodkiego polecam coś extra !!!
Extra szybki, bajeczny deser z truskawkami!
Potrzebujemy jedynie opakowanie ciasta francuskiego, śmietanę kremówkę, cukier puder no i oczywiście truskawki :)
Kawałek widoczny na zdjęciu ma ok. 220 kcal
Składniki :
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 300 ml śmietany kremówki
- cukier puder
- świeże truskawki
- odrobina soli
Przygotowanie:
- Płat ciasta francuskiego pieczemy 10 minut w temperaturze 200 stopni. Studzimy.
- Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i odrobiną soli.
- Umyte truskawki kroimy na kawałki.
- Ubitą śmietanę wykładamy na zupełnie zimne ciasto francuskie i dekorujemy truskawkami. Posypujemy cukrem pudrem.