Img

Placuszki z ricotty i jabłek. Słodki podwieczorek dla dużych i małych dzieci !

Dziś coś dla łasuchów. Puszyste placuszki z serka ricotta i jabłek.
Świetnie się sprawdzą zarówno na podwieczorek jak i do porannej sobotnio - niedzielnej kawki, kiedy to śniadania mogą potrwać trochę dłużej :) 

Składniki:
Przygotowanie: 
  1. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy sól, klarowane masło, ser ricotta i mleko. Całość miksujemy na najwyższych obrotach.
  2. Przesianą przez sito mąkę wraz z proszkiem do pieczenia dodajemy do przygotowanej wcześniej masy cały czas miksując.
  3. Starte na grubej tarce jabłka delikatnie łyżką łączymy z przygotowaną masą. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Polewa jogurtowa:
Kaloryczność
Jeden placuszek o średnicy 7 cm ma ok. 80 kcal



Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved