Img

Masełko ziołowo – czosnkowe

Masełko wszechstronne. Świetne do karkówki z grilla, pieczonych ziemniaczków, ryb czy pieczonego kurczaka. Doskonałe do świeżutkiej bagietki.
 Składniki: * 250 gram masła osełkowego * 2 czubate łyżki drobniutko posiekanej świeżej natki pietruszki *2 czubate łyżka świeżej posiekanej bazylii * 2 ząbki czosnku (Polskiego !!!! Chiński zepsuje smak !!! )
Lekko miękkie masło ucieramy z rozgniecionymi ząbkami czosnku i ziołami na jednolitą masę.

Jak rozpoznać Polski czosnek ?

Polski jest różowo - fioletowy  jak ten na moim zdjęciu. Chiński jest całkiem biały.  Nie kupujcie Chińskiego. Ma chemiczny zapach i psuje smak każdego dania.

Kaloryczność Łyżka masełka ma ok. 40 kcal




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved