Img

Przepisy FIT: Wiosenna surówka z sosem jogurtowym do dań obiadowych

Młoda kapusta, zielony ogórek, rzodkiewka, koperek i sos z jogurtu greckiego. Kopalnia witamin i minerałów. Surówka kojarzy mi się z niedzielnym obiadem i domem rodzinnym. Świetnie komponuje się z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i mięskiem, lub rybą.
Składniki dla 4 osób: * pół główki młodej kapusty * pół zielonego ogórka * 5 rzodkiewek * koperek * sól Wszystkie składniki drobno ścieramy. Solimy do smaku. Przed wlaniem sosu jogurtowego odstawiamy na kilka minut.
Składniki na sos: * 125 ml jogurtu greckiego, lub innego gęstego * łyżeczka miodu * łyżeczka soku z cytryny * szczypta soli Wszystkie składniki ucieramy, aby smaki dokładnie się ze sobą połączyły.

Kaloryczność Porcja sałatki widoczna na zdjęciu ma ok. 50 kcal




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved