Img

Puszysty omlet z wędzonym łososiem skropionym limonką i ze świeżym szczypiorkiem

Słoneczko leniwie wygląda dziś zza chmur dając nadzieję na wiosnę, której wszyscy wypatrujemy z utęsknieniem. Słoneczny, puszysty omlet będzie dziś doskonałym początkiem dnia.
Składniki na jeden omlet: * 2 jajka * łyżka wody * 30 gram wędzonego łososia * łyżka masła * szczypta pieprzu * sól (do smaku, ostrożnie ze względu na słonego łososia) * szczypiorek
Przygotowanie: 1. Jajka roztrzepać bardzo dokładnie (im dokładniej tym omlet będzie bardziej puszysty) w naczyniu dodając łyżkę wody, pieprz i odrobinę soli. 2. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić posiekanego w kostkę łososia. Smażyć chwilę (do podgrzania). 3. Na drugiej patelni rozgrzać resztę masła, wlać masę jajeczną, smażyć na minimalnym ogniu. 4. Usmażony omlet podać z łososiem i posiekanym szczypiorkiem.
Porcja widoczna na zdjęciu (bez bułki) ma ok. 250 kcal



Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved