
Najpyszniejszy obiadek dla dzieci – delikatne pulpeciki cielęce pieczone w sosie jarzynowo – ziołowym
Kochani dziś potrawa którą pokocha każde dziecko. Ba! Zaryzykuję stwierdzenie że nawet każdy dorosły. Cielęce pulpeciki, ale jakie. Pieczone w kremowym, aromatycznym sosie jarzynowym.
Mięciutkie, rozpływające się w ustach. Po prostu pyszne. Podane z ziemniaczanym pure, delikatnymi kopytkami lub kaszą jęczmienną zasmakują każdemu maluchowi.
Mój synek mawia że to najlepszy obiad świata ;) Ma osiem lat i potrafi zjeść cztery pulpety na raz. Niebawem zdradzę Wam też przepis na przepyszne bezglutenowe kluseczki ;) Idealnie pasują do tej potrawy. Pokochacie je. Jestem przekonana.
Zachęcam do wypróbowania i podzielenia się opinią.
Kaloryczność:
Jeden pulpecik ma ok. 40 kcal
Łyżka sosu ma ok. 25 kcal
Jeden pulpecik ma ok. 40 kcal
Łyżka sosu ma ok. 25 kcal

Składniki na ok. 13 - 14 pulpecików:
|
Przygotowanie:
Gotowe, upieczone posypujemy natką pietruszki.
|
