Danie w 15 minut czyli szybkie krewetki z marchewkowym tagliatelle

Dzisiejszy post powinnam skierować do Panów. Po to, aby pokazać im, udowodnić, że można ugotować nietuzinkowe, eleganckie, pyszne danie dla kobiety w 15 minut. Idealne na uroczystą kolację we dwoje. Co prawda dziś nie piątek, a poniedziałek, ale publikuję celowo. Po to, aby dać Panom cały tydzień na przemyślenia i zakupy. Tak, tak. Panowie potrzebują więcej czasu na organizację ;) UWAGA! Te 15 minut to czas liczony jest od A do Z. Tyle zajęło mi przygotowanie tej potrawy w całości.   
Drogie Panie. Wyślijcie linka do tego dania swoim Panom, z nieśmiałą aluzją, co chciałybyście zjeść w nadchodzący weekend.
Polecam ;) 

Kaloryczność:
Porcja ma ok. 400 kcal

Składniki na jedną porcję:

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki oczyszczamy z jelit (są dwa). Usuwamy ogonek. Nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawiamy. 
  2. Marchew ścieramy na tagliatelle przy pomocy obieraczki do warzyw lub krajalnicy spiralnej.
  3. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło. Wrzucamy tagliatelle z marchewki, solimy, dusimy aż zmięknie. Dodajemy krewetki z czosnkiem i pokrojone w kosteczkę suszone pomidory. Krewetki smażymy 2 minuty z każdej strony. Całość mieszamy z posiekaną natką pietruszki.




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved