Chrupiący kurczak fit w panierce bez smażenia! Zakochasz się bez pamięci!

Chrupiąca skórka. Soczyste, kruche, aromatyczne mięso. Bez smażenia? Bez głębokiego tłuszczu? Bez zbędnych kalorii.
Tak. To realne ;)
Dziś mam dla Was przepis który kochają moje dzieci. Uwielbiam ja i mój mąż. Pokochacie go i Wy!
Któż od czasu do czasu nie ma ochoty na kurczaka w chrupiącej panierce? Z aromatem czosnku i cebulki? No pewnie że każdy.
I dziś ja mam dla Was taki przepis. Tylko 140 kcal w jednej pałce. Przepis który pokochacie i który już na zawsze zostanie w Waszym domowym menu.
Koniecznie wypróbujcie.

PS: czym jest japońska panierka? To grubo mielona bułka. Do kupienia w sklepie na dziale azjatyckim, lub do zrobienia w domu. Trzeba ją po prostu grubiej zmielić.

Smacznego ;)

Kaloryczność:
Jedna pałka (ze skórą) ma ok. 140 kcal

Składniki na obiad dla 4-5 osób:

Sposób przygotowania:

  1. W wysokim naczyniu z pokrywką umieszczamy bułkę tartą, czosnek, cebulkę i sól. Mieszamy, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły.
  2. Do naczyniu umieszczamy kurczaki. Zamykamy naczynie i energicznie potrząsamy tak, aby każdy kawałek kurczaka był obtoczony w panierce.
  3. Opanierowane kurczaki umieszczamy w naczyniu. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.  Zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy kolejne 10 minut.




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved