Pancakes bez glutenu, laktozy i białek mleka krowiego. Puszyste. Najlepsze ;)

Najlepsze na świecie, puszyste, delikatne pancakes. Bez glutenu, laktozy i białek mleka krowiego.
W sam raz na śniadanie, lub jako przekąska do lunchboxa do zabrania do pracy lub szkoły. 
Puszystość zachowują na drugi i trzeci dzień, więc można zrobić więcej na zapas.
Nie "siadają" jak placki z mąk glutenowych. Zachowują sprężystość i chrupkość.
Polecam serwować ze świeżymi owocami w całości, lub w formie musu.
Porcja to cztery placuszki. Są sycące.  
Polecam i zapraszam ;)

Kaloryczność:
Jeden placuszek ma ok. 110 kcal

Składniki na ok. 20 placuszków:

Sposób przygotowania:

  1. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę.
  2. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy mleko kokosowe, wiórki, olej kokosowy, mąkę, sól i proszek do pieczenia. Ucieramy na gładką masę. Za pomocą łyżki łączymy z pianą z białek (nie używamy miksera na tym etapie).
  3. Z masy przy pomocy łyżki formujemy placuszki. Smażymy na oleju. Serwujemy z owocami. 




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved