Biszkoptowy omlet z owocami. Bez glutenu, laktozy i białek mleka krowiego.

Można go zjeść na śniadanie, można potraktować jak deser. Biszkoptowy omlet z owocami. Bezglutenowy, bez laktozy i białek mleka krowiego.
Zasmakuje i dzieciom i dorosłym. Jest pyszny, puszysty i bardzo delikatny.

U nas pojawił się wczoraj na śniadanie. Nie był planowany, ale wchodząc do kuchni i widząc tę jasność i soczystą zieleń za oknem pomyślałam sobie, czeka mnie ciężki dzień w pracy, późno skończę, więc zacznę ten dzień z przytupem. Smacznie i wyjątkowo.
To był doskonały pomysł ponieważ tak to już jest, że dobrze rozpoczęty dzień, to po prostu dobry dzień ;)

Kochani życzę Wam smacznego. Wypróbujcie i dajcie znać jak Wam smakowało ;)
Lubicie celebrować śniadania, czy wolicie zjeść coś na szybko?

 

Kaloryczność:
Jeden omlet ma ok. 400 kcal 

 Składniki na dwa omlety:

 Przygotowanie:
  1. Białko jaja oddzielamy od żółtka. Ubijamy na sztywną pianę.
  2. Mąkę miksujemy z mlekiem kokosowym na gładką masę. Cały czas miksując dodajemy żółtko, ksylitol i sól.
  3. Masę delikatnie mieszamy z ubitą pianą.
  4. Na patelni (moja ma średnicę 10 cm) rozgrzewamy klarowane masło. Wlewamy masę, dodajemy owoce. Smażymy około minutę po czym przewracamy na drugą stronę.
  5. Usmażony omlet przekładamy na talerz. Dekorujemy owocami. 




Copyright 2018 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved