Img

Zielone curry z kurczakiem. Bez glutenu, nabiału, jaj. Super kolacja po treningu!

Jedno z moich ulubionych dań w jesienne chłodne wieczory. Ostatnimi czasy polubiłam je zwłaszcza po treningu. Zielone curry z kurczaka z warzywami, sezamem i makaronem z fasoli mung. Genialnie rozgrzewa, syci i bosko smakuje. 
Makaron z fasoli mung bez problemu kupicie na dziale azjatyckim większości sklepów.
Zawiera UWAGA! - 25 gramów białka w 100 gramach.
Koniecznie musicie wypróbować.
Danie jest bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne!

Kaloryczność:
Porcja dla jednej osoby ma ok. 580 kcal:

Składniki na porcję dla jednej osoby:

Sposób przygotowania:

  1. Mięso marynujemy w sosie sojowym.
  2. Pieczarki i cukinię kroimy w paski.
  3. Na oleju ryżowym przesmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy mięso. Jak zmieni kolor dodajemy warzywa. Przesmażamy, zalewamy mlekiem kokosowym. Gotujemy 10 minut. Doprawiamy pastą curry.
  4. Makaron gotujemy do miękkości. Mieszamy z sosem. Posypujemy sezamem. 




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved