Img

Grillowany ser halloumi na młodym szpinaku z gruszką, orzechami włoskimi i przepysznym dressingiem

Błyskawiczna, prosta i bardzo smaczna przystawka. W sam raz na domówkę ze znajomymi, rodzinne spotkanie, sylwestra, czy elegancką uroczystość np. przyjęcie weselne.
Grillowany ser halloumi na młodym szpinaku z grillowaną gruszką, orzechami włoskimi i przepysznym pomarańczowo - musztardowym dressingiem.
Jeśli lubicie grecki ser halloumi, będziecie zachwyceni. Jeśli nigdy nie jedliście, koniecznie spróbujcie. 
To ser który nie przypomina w smaku żadnego który znacie. Nie jest fetą, mozzarellą, oscypkiem, ani klasycznym żółtym. Idealny do grillowania i pieczenia. Nie rozpływa się, nie traci kształtu ani smaku.
Polecam i zapraszam do wypróbowania ;)

Kaloryczność:
Porcja dla jednej osoby ma ok. 240 kcal
Cała przystawka (ilość dla 4 osób) ma ok. 960 kcal

Składniki na 4 porcje:

Dressing na 4 porcje:

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszać. Odstawić.
  2. Ser halloumi pokroić w plastry. Grillować z obydwu stron na rozgrzanej patelni grillowej. Zdjąć na osobny talerz. Wystudzić.
  3. Na tą samą, rozgrzaną patelnię grillową położyć pokrojoną w plasterki gruszkę. Zdjąć na osobny talerz. Wystudzić.
  4. Na talerzu ułożyć szpinak szpinak, ser halloumi i gruszkę. Posypać orzechami włoskimi. Polać dressingiem.

 




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved