Img

Łosoś w kremowym sosie ze szpinakiem podany z makaronem

Kochani, dziś przepis w sam raz na piątek, kiedy to większość z nas serwuje danie z rybą. Łosoś w kremowym sosie ze szpinakiem. Ja na ogół podaję go makaronem, ale UWAGA! możecie go użyć także jako farszu do tarty! Wówczas należy użyć większej ilości szpinaku i dodać jedno roztrzepane jajko.
Połączenie aksamitnej konsystencji z wyrazistym, zdecydowanym smakiem zawsze jest trafione. Zwróćcie uwagę na dodane do sosu składniki ;)

Polecam. Będziecie zachwyceni ;) 

Kaloryczność:
Porcja dla jednej osoby ma ok. 525 kcal
 

Składniki na obiad dla 4 osób:

Sposób przygotowania.

  1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Łososia oprószamy solą i pieprzem cytrynowym. Odstawiamy.
  2. Na klarowany maśle szklimy pokrojonego w małą kosteczkę pora. Dodajemy rozgnieciony czosnek. Przesmażamy. Dodajemy szpinak. Solimy, dusimy aż zmięknie.
  3. Na patelnię dodajemy serek i musztardę. Mieszamy aż wszystkie składniki połączą się w jednolitą masę.
  4. Pokrojonego w kawałki łososia wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię. Przesmażamy aż zmieni kolor na jasny. Dodajemy do sosu. Mieszamy. Gotowy sos mieszamy z makaronem.




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved