Img

Zielone rollsy z łososiem, domowym kremowym serkiem i szpinakiem

Kochani, po publikacji przepisu na zielone wegetariańskie rollsy z pastą jajeczną miało miejsce istne szaleństwo ;) Wpis przeczytało prawie 20 tysięcy osób, a ilość maili jaką otrzymałam ze zdjęciami Waszych rollsów i pochwałami jakie są dobre, przerosła moje najśmielsze oczekiwania ;)
Dostawałam zdjęcia Waszych lunchboxów z moimi rollsami zrobione na uczelni, w pociągu, w pracy, szkole Waszych dzieci. Istny szał, ale ogromnie się cieszę. To dowodzi, że takich przepisów potrzebujcie.

Tak jak obiecałam, dziś podzielę się z Wami przepisem na rollsy "imprezowe". Z domowym kremowym serkiem, wędzonym łososiem i szpinakiem. Rolly oczywiście zielone ;)
Jeśli nie planujecie w najbliższym czasie żadnej imprezy, możecie przygotować je do lunchboxa i tak jak te poprzednie, zabrać do pracy, szkoły czy służbowy wyjazd.
Całym sercem polecam. Będą Wam smakowały ;)  

Kaloryczność:
Suchy naleśnik ma ok. 170 kcal
Porcja farszu na jednego naleśnika ma ok. 83 kcal
Jeden rolls ma ok. 253 kcal

Składniki na 4 zielone naleśniki z patelni o średnicy 28 cm:

Sposób przygotowania naleśników:

  1. Mleko blendujemy ze szpinakiem na jednolitą masę. Miksujemy z jajkami i solą. Dodajemy mąkę. Miksujemy. Następnie dodajemy olej i ponownie miksujemy.
  2. Patelnię przed usmażeniem pierwszego naleśnika delikatnie smakujemy olejem. Przy kolejnych już tego nie robimy. Smażymy na suchej patelni.  

Kremowy serek na 4 naleśniki:

Sposób przygotowania:

Rozgnieciony w prasce czosnek usieramy z jogurtem na gładką masę. Dodajemy twaróg, blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku, solą, ksylitolem i odrobiną pieprzu.

Pozostałe składniki na 4 naleśniki:

Sposób przygotowania rollsów:

Połowę naleśnika (zostawiając margines) smarujemy serkiem. Na środku kładziemy plastry łososia. Obok iście szpinaku. Zawijamy rollsa. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Kroimy w kawałki.

 




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved