Sałatka tajska z mango – prosta i wręcz nieprzyzwoicie dobra

Banalnie prosta, a przy tym bajecznie, wręcz nieprzyzwoicie dobra ;)
Tętniąca smakiem tajska sałatka z mango. Jako dodatek do spring rollsów lub krewetek w tempurze. Genialnie orzeźwia i podbija smak. Słodko - ostra, orzeźwiająca i chrupiąca.
Raz zjadłam ją w restauracji tajskiej. Od tamtej pory robię ją regularnie w domu. Uwielbiamy ją wszyscy.
Jeśli uda mi się zrealizować moje marzenie i pojechać do Tajlandii, pierwszą rzeczą zaraz po Pad Thai'u jaką tam spróbuję, będzie właśnie ta sałatka. 
Polecam Wam całym sercem ;)

Kaloryczność:
Cała sałatka ma ok. 450 kcal
Proponowana ilość jako dodatek do spring rollsów, lub krewetek w tempurze przewidziana jest na 4 osoby

Składniki na porcję dla 4 osób:

Sposób przygotowania:

  1. Mango i ogórka kroimy w paski.
  2. Orzechy nerkowca lekko podprażamy na suchej patelni. Dodajemy do mango i ogórka razem z posiekaną kolendrą, świeżą miętą i sokiem z limonki. Lekko solimy. Mieszamy z pokrojoną papryczką chili (bez pestek), lub płatkami chili. 




Copyright 2019 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved