Img

Lunchbox – penne z brokułami w korzennym sosie serowym z dynią

Pyszny, aromatyczny, szybki, wegetariański obiad do zapakowania do pojemnika i zabrania do pracy, szkoły lub na wyjazd. 
Penne z brokułami w korzennym sosie serowym z dynią.
Nieoczywiste połączenie, zaskakujący smak. Wypróbujcie koniecznie ;)

Kaloryczność:
Porcja dla jednej osoby ma ok. 500 kcal 

Składniki dla 2 osób:

Sposób przygotowania:

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. Dynię kroimy w kosteczkę. Lekko podlewamy wodą, gotujemy do miękkości. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy miód, curry, imbir i sól. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Dodajemy serek. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem.
  4. Brokuły gotujmy na parze, kroimy w małe kawałki. Dodajemy do sosu. Całość mieszamy z makaronem.




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved