Img

Krem z soczewicy – 100% wegański – porcja tylko 180 kcal

Sycący, rozgrzewający krem z soczewicy z indyjską nutą. Szybki w przygotowaniu, smaczny, aromatyczny.
W 100 % wegański.
Doskonale sprawdzi się na diecie redukcyjnej, zarówno na kolację, jak i do zabrania w termos do pracy.
Zasmakuje i dzieciom i dorosłym.

8 gramów białka na porcję!

Kaloryczność:
Porcja zupy bez pestek dyni ma ok. 180 kcal

Składniki na ok. 8 porcji:

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę szklimy na oliwie. Dodajemy czosnek, oraz pokrojoną w kosteczkę marchewkę i batata. Jak się zeszklą sypiemy soczewicę. Zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości warzyw i soczewicy.
  2. Zupę blendujemy na gładką masę. Jeśli jest za gęsta, dolewamy bulionu.
  3. Wlewamy mleko kokosowe oraz dodajemy przyprawy. Zagotowujemy. Zupa jest gotowa.

 

 




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved