Img

Prosta pasta napoletana z ricottą – 14 gramów białka na porcję

Wegetariańska pasta napoletana z ricottą. Szybka i prosta w przygotowaniu. Na obiad, kolację lub lunch do zabrania do pracy.
Pyszna, sycąca, aromatyczna. Idealna dla wszystkich amatorów włoskich smaków, oraz tych którym po weekendzie zależy na szybkich przepisach na zdrowy posiłek.
14 gramów białka na porcję.

Polecam ;)

Kaloryczność:
Porcja dla jednej osoby ma ok. 400 kcal

Składniki na 4 porcje:

Sposób przygotowania:

  1. Na oliwie podsmażamy drobniutko pokrojoną cebulę. Dodajemy czosnek i pomidory. Zagotowujemy. Blendujemy na gładką masę.
  2. Do pomidorów dodajemy ricottę. Mieszamy. Lekko podgrzewamy. Dodajemy sól, pieprz i ksylitol. Mieszamy.
  3. Gotowy sos mieszamy z ugotowanym al dente makaronem.
  4. Posypujemy oliwkami.




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved