Img

Lunchbox do pracy – wegańska potrawka z soczewicy

Wegański lunchbox do przygotowania w 15 minut i zabrania do pracy. Pyszny, aromatyczny, sycący.
Niski indeks glikemiczny i ładunek glikemiczny potrawy.
21 gramów białka na porcję.
Danie idealne dla osób z insulinoopornością i cukrzycą.

Więcej propozycji na lunchboxy do pracy znajdziecie w moich dietach gotowych (KLIK).

 
Kaloryczność:
Porcja ma ok. 410 kcal w tym 21 gramów białka

Składniki na jedną porcję:

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka wkładamy pokrojone w kosteczkę suszone pomidory, groszek, soczewicę i przyprawy. Zalewamy bulionem i mlekiem kokosowym. Gotujemy do miękkości.
  2. Na suchej patelni lekko podprażamy nasiona słonecznika.
  3. Soczewicę przekładamy do pojemnika. Posypujemy słonecznikiem i natką pietruszki.




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved