Img

Zielone tajskie curry z batatem i wędzonym na zimno łososiem – bez glutenu, jaj, laktozy i białek mleka krowiego

Szybkie, bardzo proste i bardzo sycące danie. Zarówno na obiad, jak i na kolację. Bez glutenu, jaj, laktozy i białek mleka krowiego.
Jeśli lubicie tajskie smaki, będziecie zachwyceni. 
Polecam ;)

Kaloryczność:
Porcja ma ok. 700 kcal

Składniki na posiłek dla 4 osób:

Sposób przygotowania:

  1. Na oleju szklimy drobno posiekany czosnek i szalotki. Dodajemy pokrojoną w paski cukinię i pokrojonego w grubą kostkę batata. Zalewamy mlekiem kokosowym. Dodajemy pastę curry i sos rybny. Zagotowujemy.
    Jak batat będzie prawie miękki, dodajemy pokrojonego w kawałki łososia. Gotujemy 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku solą (ilość zależna od stopnia słoności ryby).
  2. Do miseczki wkładamy ugotowany makaron. Zalewamy sosem. Posypujemy koperkiem.  

 




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved