fbpx
Wegetariańska zapiekanka z dynią, bakłażanem i mozzarellą
Img
Danie dla lubiących bakłażana i dynię. Doskonałe na obiad lub nawet na kolację. Świetne dla wegetarian. Moja wersja jest nawet bezglutenowa bo okazało się że akurat taki mam makaron 😉
Zapiekanka z dynią, bakłażanem i mozzarellą. Przygotowałam ją wczoraj na kolację dla moich dzieci.
Najbardziej lubią ten spieczony, lekko twardy makaron z samej góry. Górna warstwa cieszy się największą popularnością. Rodzice jedzą dolne warstwy 🙂
Przypuszczam że większość z Was zasypie mnie zaraz pytaniami, jak to możliwe że moje dzieci zjedzą takie danie. Owszem zjedzą ale do tego etapu dochodziliśmy długo 😉  Nic nie dzieje się nagle. Wszystko przed Wami 😉
Początkującym radzę rozgotować warzywa aby stały się “nierozpoznawalne”.
Jeśli ktoś nie lubi bakłażana, który jest tu mocno wyczuwalny niech zastąpi go cukinią.
Kaloryczność:
Porcja dla jednej osoby ważąca 450 g ma ok. 352 kcal
Składniki dla 4 osób:
  • 240 g pełnoziarnistego makaronu penne (ja użyłam z brązowego ryżu)
  • jeden bakłażan
  • pół cebuli
  • 260 g dyni (waga bez skórki i bez pestek)
  • 3 łyżki oliwy
  • 150 g sera mozzarella
  • sól, imbir, łyżeczka miodu,
  • 30 ml wody
Przygotowanie:
  1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odlewamy wodę, lekko studzimy.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucić pokrojonego w kostkę bakłażana i cebulę, solimy, podsmażamy ok. 5 minut często mieszając. Dodajemy do makaronu.
  3. Na patelnię na której smażyliśmy bakłażana wrzucamy pokrojoną w kostkę dynię, delikatnie oprószamy imbirem (można dodać świeży), dodajemy mód, smażymy chwilę i podlewamy wodą. Dusimy ok. 5 minut. Dodajemy do makaronu.
  4. Dokładnie mieszamy makaron z bakłażanem i dynią po czym podajemy drobniutko posiekaną mozzarellę i ponownie dokładnie mieszamy. Można kupić mozzarellę już w wiórkach co zdecydowanie ułatwia i przyspiesza przygotowanie zapiekanki.
  5. Masę makaronową wkładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Przyklepujemy aby wyrównać i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 25 – 30 minut.
Gotowe 😉
Artykuły, które mogą Cię zainteresować:
Pyszny, orzeźwiający i sycący koktajl śniadaniowy. Także dla osób na diecie bezmlecznej!
koktajl śniadaniowy bezmleczny

Wygląda fajnie, ale seler naciowy z kokosem? Cóż to za połączenie! Uwierzcie mi, genialne! Wszystkie składniki tego koktajlu idealnie ze Czytaj dalej

Syryjski hummus z moim tajemniczym dodatkiem. Do zakochania 😉
Syryjski hummus z moim tajemniczym dodatkiem. Do zakochania ;)

Przepis na hummus dostałam od znajomej, której mąż jest Syryjczykiem. W oryginalnej recepturze dla uzyskania kremowej konsystencji dodawany jest jogurt Czytaj dalej

Chaczapuri z serem mozarella, podane z oliwą z oliwek z nutą bazylii
Chaczapuri z serem mozarella

Chaczapuri jest jednym z najpopularniejszych,tradycyjnych dań kuchni gruzińskiej. Nazwa tego dania, dokładnie określa czym ono jest. Chaczo to twaróg (ser), Czytaj dalej

Wieprzowina curry z warzywami i cynamonem
Wieprzowina curry z warzywami i cynamonem

Często dostaję pytania o wieprzowinę. Dlaczego jest jej mało na blogu, czy ja jem wieprzowinę a jeśli nie to dlaczego, Czytaj dalej

56 komentarzy

MarcelaDodano:  28 sierpień 2014 - 8:59
mmm! jaki miły początek dnia oglądać takie pyszności! :)
Odpowiedz
ania mDodano:  28 sierpień 2014 - 9:05
Wygląda pysznie ;) Chyba wypróbuję ten przepis.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 9:24
Nie napisalas co zrobilas z cebula. Zapewne podsmazylas.
Dodano:  28 sierpień 2014 - 10:21
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 9:43
Gosiu, a masz jakieś konkretne dynie na myśli? Wiem, że jest ich wiele (odmian). Tą wierzchnią skórkę trzeba z niej zdjąć? Wstyd się przyznać, ale nie robiłam jeszcze nic z dyni.
Co do dzieci i zjadanych przez nie potraw, to zgadzam się, że trzeba czasu i cierpliwości. Ostatnio moja córka, która podobno "nie cierpi cukinii" zajadała się nią w zapiekance, bo myślała, że to ogórek. Nie wyprowadziłam jej z błędu dopóki nie zjadła, po czym spytałam czy smakowała jej cukinia. Jej minę mogłam uwiecznić na zdjęciu, ale przynajmniej nie mówi już, że jej nie lubi :-)
Dodano:  28 sierpień 2014 - 10:22
tak, skórkę zdejmujesz
dobra jest dynia hokkaido, ale ja użyłam zwykłej, nawet nie wiem jaka to odmiana, chyba taka najprostsza ;)
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 11:57
Małgosiu, z tego co mi wiadomo to dynia hokkaido jest jedyną odmianą, z której nie trzeba zdejmować skórki. Ja zawsze bardzo dokładnie ją szoruję i piekę/gotuję/smażę. Dużo mniej pracy i straconego czasu :) Pozdrawiam!
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 10:17
czy ktoś mroził dynię? jeśli tak jak to zrobić?
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 10:49
Ja upiekłam, zblendowałam i zamroziłam :) M
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 11:58
Mroziłam pokrojoną w kawałki, zimą zużyłam do zupy.
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 12:01
Ja tylko obieram i kroje w kostke i w woreczki pakuje i wrzucam do zamrazarki :)
Odpowiedz
Kinga ŁucjaDodano:  28 sierpień 2014 - 10:51
bardzo lubię takie zapiekanki ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 11:10
Wiem, że mogę zostać posądzona o to, że jestem monotematyczna, że używam truizmow, ale uwielbiam Twoje przepisy i ciesze sie ze jestes tak kreatywna :) Zdrowo, smacznie, przeważnie potrawy ktore mozna wykonac dosyc szybko przy umiarkowanym stopniu trudności. Więc potrzebne sa tylko checi i odrobinka czasu :) I jak tu Cie nie uwielbiac :))))) Ania G
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 12:09
Kiedy makaron jest najlepszy? Trzeba go zalewac zimna woda itp czy wystarczy odlac wode i jesc od razu? Pozdrawiam
Dodano:  28 sierpień 2014 - 12:34
ja nie przelewam wodą,
nauczyłam się tego we Włoszech, tam nigdy nie przelewa się makaronu wodą bo sos wtedy po makaronie spływa a powinien się przykleić
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 13:04
Super przepis, na pewno wypróbuję! ;) Małgosiu, czy znasz jakiejs sprawdzone-dobre smakowo i składnikowo herbatki - zielona, owocowe + np. z naturalnymi owocowymi dodatkami? Chodzi mi konktetnie o firmę - bo jakoś nie mam szczęścia do herbat :(
Dodano:  28 sierpień 2014 - 14:13
fajne są z Big Active
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 16:22
Super, dziękuję Ci ślicznie
AnonimowyDodano:  29 sierpień 2014 - 9:00
najlepsza jest Big Active z pigwą - oczywiście lisciasta
AnonimowyDodano:  1 wrzesień 2014 - 20:37
Ale te aromaty są syntetyczne w Big Active. Herbapol ma część herbat naturalnych, Herbaciany Ogród,ale nie wszystkie -te z napisem 100% natury.M
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 14:11
Gosiu, a jakie warzywko można dać zamiast dyni? - do dyni akurat nie mam dostępu
Dodano:  28 sierpień 2014 - 14:12
fajnie będzie pasowała papryka + czarne oliwki
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 14:12
a jak długo do tego etapu jedzenia przez dzieciaczki takich dań dochodziliście? (mam nadzieję, że i dla moich jest nadzieja:))
Dodano:  28 sierpień 2014 - 14:15
prawie rok
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 14:16
Pani Małgosiu, nie wiem, czy przypadkiem po kimś się nie powtarzam, ale czy możemy liczyć na post dot. żywienia dzieci, nastolatków, przykładowy jadłospis dla dziecka lub jadłospis Pani dzieci ? ;) Myslę, że wielu z nas, czytelników, byłoby za taki post bardzo wdzięcznych :)))
Dodano:  28 sierpień 2014 - 14:27
będzie taki post
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 14:45
Ja również byłabym ogromnie wdzięczna Małgosiu za post o zdrowym żywieniu dzieciaczków i przykładowy jadłospis (mam bliźniaczki w wieku 6 lat, bardzo często chorujące,odkąd zaczęły chodzić do przedszkola).
A tak przy okazji bardzo, ale to bardzo dziękuję Ci Małgosiu za to co dla nas robisz!!! Czytam każdy wpis na Twoim blogu od stycznia br. i dzięki Tobie wprowadziłam znaczne modyfikacje (oczywiście na lepsze:)w żywieniu mojej rodzinki:) Jesteś cudowna!!!
Pozdrawiam, Dorota
Dodano:  28 sierpień 2014 - 14:49
Bardzo mi miło :-).
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 14:53
Wspaniale :)) A czy jest Pani, Pani Małgosiu, mniej więcej określić, kiedy taki post mógłby się pojawić, nie chcę się narzucać oczywiście, tylko pytam, aby troszkę zaspokoić moją ciekawość i spokojniej oczekiwać, oczywiście rozumiem, że obowiązuje kolejka, ale gdyby można byłoby tak zbliżeniowo to określić, bardzo proszę :) Ja także podziwiam Pani bloga i jestem przeszczęśliwa, że miesiąc temu na niego trafiłąm, diametralnie zmieniła Pani moje podejście do żywienia,a Pani dania stały się świetną inspiracją na bogate i pełnowartościowe posiłki, dziękuję, że jest Pani z nami ;))
Dodano:  28 sierpień 2014 - 22:09
we wrześniu :)
AnonimowyDodano:  29 sierpień 2014 - 10:02
Czekamy cierpliwie ;)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 19:05
Małgosiu wiem że gdzieś było ale nie mogę znaleźć:( czy daktyle i orzechy brazylijskie są przez Ciebie polecane jako przegryzka? jak często można je jeść? pisałaś, że awokado można jeść 2 razy w tygodniu tzn całe? czyli jak jem po połówce 4 razy w tyg na kolacje to będzie ok? uwielbiam połączenie awokado z pomidorem i szczypiorem:) z góry dziękuje za odpowiedź:)
Dodano:  28 sierpień 2014 - 22:11
daktyle, 1-2 sztuki jako dodatek np. do owsianki lub jogurtu tak,
jako przegryzka żeby zjeść kilka nie bardzo bo ma bardzo dużo cukru,
orzechy brazylijskie jako przegryzka tak np. garść
awokado 4 x po połówce będzie ok
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 21:22
Gosiu, mam takie pytanie od września będę w klasie maturalnej i obawiam się że na ćwiczenia i aktywny tryb życia jak do tej pory nie będę miała za wiele czasu czy zachowując jedynie zasady zdrowego racjonalnego żywienia uda mi się utrzymać figurę i nie przytyć ??
Dodano:  28 sierpień 2014 - 22:03
oczywiście,
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  28 sierpień 2014 - 22:27
uwielbiam takie zapiekanki z nuta słodyczy i razowym makaronem...z dyną jeszcze nie robiłam, dzięki za inspirację:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 sierpień 2014 - 13:32
Mozzarella w zalewie czy ta ala ser żółty?
Dodano:  30 sierpień 2014 - 17:17
obydwie są ok
AnonimowyDodano:  30 sierpień 2014 - 21:18
robiłam zapiekankę i użyłam tartej mozzarelli zdecydowanie lepsze rozwiązanie.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 sierpień 2014 - 18:58
P. Małgosiu, muszę napisać, że dzięki Pani przepisom próbuję odchudzić mojego syna. Czy będzie coś o odchudzaniu dzieci?
Dodano:  30 sierpień 2014 - 22:19
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  30 sierpień 2014 - 21:20
zapiekanka rewelacujna! zrobiłam z dodatkiem kawałków kurczaka jako danie obiadowe. obawiałam się że 7-letni siostrzeniec nawet nie będzie chciał spróbować a tu niespodzianka-dokładka! :)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  1 wrzesień 2014 - 0:57
Czy moze byc dynia bytelkowa butternut?
Dodano:  1 wrzesień 2014 - 8:21
tak
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  1 wrzesień 2014 - 12:26
Nie przypominam sobie żeby wcześniej pojawiały się takie zapiekane makarony w Pani przepisach a to bardzo dobry pomysł na obiad stąd prośba o więcej takich przepisów:):) Co by można było dodać innego żeby smaki współgrały i było smacznie:)
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 wrzesień 2014 - 13:37
taką zapiekankę pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym czy otwartym?
Dodano:  10 wrzesień 2014 - 14:16
otwartym
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  11 wrzesień 2014 - 14:42
Gosiu, a ja mam takie pytanie odnośnie makaronu: moja teściowa uważa, że makaron, kiedy przeleży w lodówce jeden dzień (to samo dotyczy ziemniaków), to zamienia się w jakieś "dobroczynne" węglowodany i łatwiej przyswajalną skrobię.
Czy to prawda czy jakaś durnota, najprawdopodobniej wyczytana przez teściową w jakiejś gazetce?
Dodano:  11 wrzesień 2014 - 17:42
to prawda ;) ma teściowa racje ;)
jeśli makaron, ziemniaki lub jakikolwiek inny produkt węglowodanowy zawierający Skrobię schłodzimy zachodzi proces retrogradacji tejże skrobi (przemiany formy spiralnej w liniową).Tak zmodyfikowanej skrobi nasz organizm nie trawi.
Taka skrobia nie jest łatwiej przyswajalna jak napisałaś. Organizm jej nie trawi, jest odporna na działanie enzymów trawiennych w związku z czym nie ulega strawieniu do glukozy i wchłonięciu w jelicie cienkim. Podobnie jak błonnik przechodzi do jelita grubego by tam z pomocą mikroflory ulec fermentacji, wypełnić jelito, poprawić perystaltykę, zebrać co trzeba i pomóc usunąć.
Dodatkowo skrobia oporna, podobnie jak błonnik obniża ph okrężnicy i poziom cholesterolu.
AnonimowyDodano:  12 wrzesień 2014 - 12:46
Poczekaj, poczekaj, bo już się pogubiłam :)
Tzn., że po schłodzeniu nasz organizm w końcu lepiej strawi tę skrobię po retrogradacji czy gorzej? Czyli takie schłodzenie jest dobre dla ziemniaków i makaronów? Są jeszcze jakieś produkty których to dotyczy? Czy IG jest wtedy niższy?
Dodano:  12 wrzesień 2014 - 13:09
w ogóle tej skrobi nie strawi tak jak nie trawi błonnika,
taka skrobia nie zostaje przyswojona,
tak obniża IG posiłku,
Odpowiedz
AniaDodano:  13 wrzesień 2014 - 16:00
Cześć Gosiu,

Zrobiłam Twoją zapiekankę i niestety wyszła strasznie mdła ta dynia smakowała jak ziemniako-marchewka :) bakłażan bez wyrazu ogólnie słabo, nie wiem z czego to wynika da się zjeść i zdjedliśmy:) Wszystko Twoje przepisy są super, ten wyszedł w moim wykonaniu słabo niestety.

Pozdrawiam
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  15 październik 2015 - 22:17
A czy można polać to wszystko pomidorami z puszki lub zblendowanymi malinówkami i dodać trochę czosnku żeby był bardziej wyraźny smak? Czy nie ma takiej potrzeby?
Z góry dziękuję za odpowiedź :-)
Anita
Dodano:  16 październik 2015 - 8:34
Można pewnie.
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  10 sierpień 2016 - 0:09
Małgosiu, mam kilka przepisów na zapiekanki, ale do większości z nich dodaje się śmietankę 18% lub 30% jako sos. Czym mogę je zastąpić, gdy nie chcę znowu robić sosu pomidorowego?
P.S. Twoja zapiekanka wyszła pyszna!
Pozdrawiam
Paulina
Odpowiedz
AnonimowyDodano:  2 wrzesień 2016 - 15:49
Czy mozna zjesc na zimno, na drugi dzień jako lunch w pracy? Czy na zimno bedzie smaczne?
Odpowiedz
Oferty
img1
DIETA INDYWIDUALNA
redukcja, Hashimoto, NT, IO, PCOS, WZJG, cukrzyca, fodmap i in.
ZAMÓW DIETĘ
img1
Gotowe diety
7-dniowe jadłospisy o niskim indeksie glikemicznym
SKLEP
img1
MOJE KSIĄŻKI
porady żywieniowe i przepisy bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne
SKLEP
img1
GOTOWE JADŁOSPISY NA CAŁY ROK
dla osób zdrowych
CZYTAJ WIĘCEJ
img1
ZRÓB ZAKUPY
Miejsca i produkty, które szczególnie polecam z uwagi na jakość.
CZYTAJ WIĘCEJ
Instagram
Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze? 

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać” 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Brzuch jak balon, a do tego więcej na wadze?

Archeony mają taką moc! Komunikują 📞 się z Twoimi adipocytami i po pierwsze robią z Twoimi preferencjami żywieniowymi co chcą, po drugie powodują, że odkładasz więcej 😫

Z ebooka 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 dowiesz się oczywiście czym jest SIBO i IMO, jakie są przyczyny przerostów, jak wyleczyć je skutecznie, oraz jaki bałagan mogą spowodować „po drodze” i jak go „posprzątać”

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

467 50
Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych. 

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego. 

#sibo #imo

Test wodorowo – metanowy to podstawa diagnostyki SIBO/IMO, ale jeśli patrzysz wyłącznie na cyferki, lub co gorsza, opierasz swoje działanie wyłącznie na suchym stwierdzeniu osoby wykonującej test określającym, że przerost jest to możesz odbić się od ściany.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię jak prawidłowo wykonać, oraz zinterpretować test wodorowo – metanowy w oparciu o objawy, historię choroby oraz historię popełnianych błędów żywieniowych i behawioralnych.

Premiera ebooka już w drugiej połowie lutego.

#sibo #imo
...

518 22
Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem. 
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫. 

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie. 
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to? 
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO? 

#sibo #imo

Skuteczna terapia SIBO/IMO to nie bułka z masłem.
Jeżeli wydaje Ci się, że wystarczy wziąć antybiotyk i temat załatwiony to grubo się mylisz o czym świadczy ogromna rzesza ludzi z nawrotami, kręcącymi się w kółko i dalej nie potrafiącymi poradzić sobie z dokuczliwymi objawami😫.

W ebooku 𝐒𝐈𝐁𝐎/𝐈𝐌𝐎 - 𝐬𝐤𝐮𝐭𝐞𝐜𝐳𝐧𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐳 𝐧𝐚𝐰𝐫𝐨𝐭ó𝐰 krok po kroku wyjaśnię Ci jak wyleczyć SIBO/IMO skutecznie.
Dowiesz się dlaczego ten problem dotyczy właśnie Ciebie, jak przeprowadzić leczenie, jaką wdrożyć suplementację, dietę oraz jakich błędów nie popełniać ‼️

Wchodzicie w to?
Wiecie co u Was jest lub było przyczyną SIBO/IMO?

#sibo #imo
...

1388 114
Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK! 

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet

Dieta to nie ograniczenia! Dieta to styl życia!

Czy danie z rolki jest ograniczające? NIE!
Czy jest ekstremalnie pyszne? TAK!
Czy zaspokoi zapotrzebowanie na słodkie jednocześnie dostarczając białka, wapnia, magnezu, potasu, potasu i witamin z grupy B? TAK!

Pochodzi z diety zima wersja 5 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐬𝐤𝐢𝐞 👌
Tę i inne diety znajdziesz na stronie:

𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚-𝐥𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐨𝐰𝐢𝐜𝐳.𝐩𝐥

Link również w BIO profilu ♥️

#insulinooporność #cukrzyca #niedoczynnośćtarczycy #hashimoto #pcosdiet
...

1998 3206

Masz problem z utrzymaniem zdrowych nawyków żywieniowych ?
Mam coś, co Ci pomoże !
Czytaj więcej

MOJA KSIĄŻKA


"Smacznie i zdrowo na diecie ograniczającej mięso" to książka dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe posiłki i preferują tradycyjną formą książkową.

Ponad 70 stron porad żywieniowych oraz 65 pysznych i prostych w przygotowaniu przepisów. Dzięki podanym przy każdej potrawie wymiennikom węglowodanowym i białkowo-tłuszczowym szczególnie polecam ją osobom cierpiącym na cukrzycę typu I, kiedy kluczowe jest określenie dawki insuliny.

Idealny prezent dla każdego, kto chce zacząć przygodę ze zdrowym odżywianiem, ale nie koniecznie jest gotowy na ścisłe trzymanie się diety. 

 

PRZEJDŹ DO SKLEPU

This will close in 20 seconds