Grillowany marynowany kurczak z warzywami i makaronem spätzle

Kochani dziś kolejna propozycja na posiłek po treningu. Po tajskim makaronie z tofu, dziś na stół wjeżdża kurczak.
Grillowany marynowany kurczak, z warzywami i makaronem spätzle. Całość dopełnia oliwa z oliwek extra virgin czyli bogactwo niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, nadające pazura płatki chili oraz świeża kolendra. 
33 gramy białka na porcję! Szybko i smacznie.
Polecam i zapraszam ;)

Kaloryczność:
Porcja dla jednej osoby ma ok. 580 kcal
Ilość białka na porcję - 33 gramy 

Składniki na obiad dla 4 osób:

Marynata do kurczaka:

Sposób przygotowania:

  1. Składniki marynaty mieszamy na jednolitą masę. Nacieramy mięso. Odstawiamy na godzinę d0 lodówki. 
  2. Na łyżce oliwy szklimy pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojone w kawałki pieczarki i cukinię. Solimy. Przesmażamy. Lekko podlewamy wodą, przykrywamy pokrywką, dusimy do miękkości.
  3. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Dodajemy do warzyw. Obsypujemy płatkami chili. Dodajemy pozostałe 3 łyżki oliwy. Mieszamy.
  4. Kurczaka grillujemy na grillu elektrycznym przez 2 minuty. Jeśli nie mamy grilla, smażymy na patelni grillowej 2 minuty z każdej strony.
  5. Makaron serwujemy z mięsem. Całość posypujemy świeżą kolendrą.




Copyright 2019 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved