Img

Kurczak po prowansalsku – receptura na jedną porcję + MAKRO!

Przepis na kurczaka po prowansalsku w sam raz na dietetyczny obiad lub posiłek po treningu. Aromatycznego, pysznego, prostego i szybkiego w przygotowaniu.
W wersji obiadowej można go podać z gotowanymi na parze ziemniakami, lub babką ziemniaczaną. W wersji potreningowej z ryżem.
Przepis na babkę TU. 

Proporcje składników są przeliczone tak, abyście mogli przygotować jedną porcję potrawy czyli tak jak w mojej nowej książce gdzie oprócz wyliczonego makro macie także wyliczone wymienniki węglowodanowe (WW) i białkowo - tłuszczowe (WBT). Dodatkowo w przepisach nie ma nabiału, białek mleka krowiego oraz glutenu.
Dla kogo jest ta książka? Dla wszystkich którzy chcą ograniczyć ilość spożywanego mięsa, i chcą zrobić to mądrze, bez niedoborów. W książce znajdują się porady dotyczące bezpiecznej eliminacji mięsa z diety oraz przepisy.

Polecam i zachęcam do przygotowania ;)

Kaloryczność:
Porcja ma ok. 281 kcal 
Białko - 29 gramów
Tłuszcz - 17 gramów
Węglowodany - 3 gramy

Składniki na jedną porcję potrawy:

Sposób przygotowania:

  1. Przyprawy, oliwę oraz rozgnieciony ząbek czosnku ucieramy na gładką masę. Kurczaka kroimy w kostkę lub kawałki. Nacieramy marynatą. Odstawiamy na noc do lodówki. 
  2. Zamarynowane mięso wraz z marynatą wlewamy na rozgrzaną patelnię. Przesmażamy, aż zmieni kolor na jasny. Zdejmujemy z patelni. Na tę samą patelnię wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz papryki. Przesmażamy aż warzywa lekko się przyrumienią. 
  3. Do garnka ponownie wkładamy mięso. Solimy. Mieszamy. Przykrywamy pokrywką. Dusimy na małym ogniu przez 10 minut.
  4. Gotowe danie posypujemy koperkiem.

Książka dostępne w wersji papierowej oraz e-booku.
Przejdź do sklepu (klik)




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved