Img

Szparagi do dania głównego

Szparagi jako dodatek do dania głównego. Grillowanego mięsa, wege burgera czy mięsa w sosie. Szybkie w przygotowaniu, smaczne, niebanalne. Pełne wartości odżywczych (dowiedz się więcej).
Jeśli przygotujesz je w podany przeze mnie sposób i połączysz z niepaloną kaszą gryczaną, uzyskasz przepis na sycącą kolację lub pomysł na danie do lunchboxa.

Danie wegetariańskie, bez glutenu, nabiału (białek mleka krowiego), laktozy.

Polecam ;)

Kaloryczność:
Porcja ma ok. 190 kcal

Składniki dla jednej osoby:

Sposób przygotowania:

  1. Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce, łodygi poprzekrawaj na dwie części.
  2. Na oliwie podsmaż drobno pokrojony czosnek. Dodaj szpinak oraz pokrojone w kawałki pomidory. Przesmaż. Dodaj szparagi i wodę. Przykryj pokrywką, duś aż szparagi będą miękkie (sprawdzaj widelcem). Czas duszenia zależy od grubości szparagowych łodyg.
  3. Gotowe danie dopraw do smaku solą i pieprzem.




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved