Img

Krem z pora z mięsnymi kuleczkami

Aksamitny krem z pora z mięsnymi kuleczkami. Jeśli mamy gotowy bulion, w całości do przygotowania w 30 minut. 30 gramów białka na porcję, średni indeks glikemiczny, w sam raz na kolację, obiad, czy do zabrania w termos do pracy.
Pokazywałam Wam w czwartek na instastory w jakiej formie zabrałam ten posiłek do gabinetu, aby zjeść w przerwie. 
Ważna uwaga - na smak zupy wpływ mają dodatki, w tym także prawdziwy bulion. Wszelkie bulionówki, kostki i tym podobne są wykluczone. 

Kaloryczność:
Porcja zupy z kuleczkami na ok. 390 kcal 

Składniki na dwie porcje zupy:

Sposób przygotowania:

  1. Pora kroimy w cienkie plasterki. Podduszamy na maśle. Dodajemy pokrojonego w kosteczkę ziemniaka. Dusimy 3-4 minuty pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Zalewamy bulionem. Gotujemy 10 minut.
  2. Blendujemy na gładką masę. W razie potrzeby doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  3. Ważna uwaga: zupa ma być aksamitna, nie może być w niej "wąsów" z pora więc jeśli Twój blender nie blenduje dokładnie, należy przelać zupę przez sitko.
  4. Zupę serwujemy z mięsnymi kuleczkami.

Składniki na mięsne kuleczki dla 2 osób:

Sposób przygotowania:

Mięso mieszamy z przyprawami i bułką tartą. Formujemy kuleczki. Wrzucamy je na wrzątek. Gotujemy 2-3 minuty.




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved