Img

Omlet z porem i łososiem w stylu azjatyckim

Osoby które pokochały krem z porów z mięsnymi kuleczkami będą zachwycone. Lubiący łososia i jajka oraz styl azjatycki jeszcze bardziej.
Kochani polecam Wam ten omlet. Pokochacie go. Ja w ostatnim tygodniu jadłam go cztery razy.
Idealny na diecie ketogenicznej (niebawem napiszę więcej), dla osób z insulinoopornością, cukrzycą, anemią, niedoczynnością tarczycy i hashimoto. Niski indeks glikemiczny, petarda żelaza, białka i kwasów Omega 3!
Można zjeść z pieczywem, można z sałatką.

Polecam ;)  

Kaloryczność:
Porcja ma ok. 300 kcal
24 gramy białka, 23 gramy tłuszczu, 1 gram węglowodanów i 3,2 mg żelaza!

Składniki na porcję dla jednej osoby:

Sposób przygotowania:

  1. Jajka roztrzepujemy z solą, imbirem i pieprzem. Pora i łososia kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy pora. Lekko solimy. Dusimy aż zmięknie. Wlewamy jajka. Po chwili posypujemy kawałkami łososia.
  2. Lekko ścięty omlet przewracamy na drugą stronę. Gotowy posypujemy szczypiorkiem. 




Copyright 2021 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved