Jadłospis nr 10

Jak korzystać z jadłospisów?

Jeśli zaczynasz, zapoznaj się proszę, z moją filozofią odżywiania, i przeczytaj następujące artykuły :
Odchudzanie zaczyna się w głowie ! Jak zdrowo chudnąć i jak ja wyglądałam zanim schudłam ?  (klik)
Im mniej jesz tym bardziej utyjesz. Zasady funkcjonowania naszego metabolizmu (klik) 
Oblicz także swoją optymalną kaloryczność dzienną przy obecnych wymiarach i zweryfikuj, ile powinnaś/powinieneś jeść, aby schudnąć Czym jest metabolizm i dlaczego niektórzy tyją "z powietrza" ? I dla motywacji moje nogi "przed" i "po"(klik)
Proszę także o zapoznanie się z zakładką Bądź FIT (klik)

Prezentowany tu jadłospis nie jest dietą odchudzającą. Opiera się na podstawowych zasadach zdrowego odżywiania i służy jako inspiracja.

Cały jadłospis możesz sobie wydrukować, korzystając z funkcji dostępnej na końcu jadłospisu.

No i dużo pijemy (woda, herbaty ziołowe, owocowe) i ruszamy się jak najwięcej !!! 30 minut dziennie to minimum !!!


 
JADŁOSPIS 
(wtorek, środa, czwartek)


wtorek- łącznie ok. 1652 kcal 
śniadanie:ok. 464 kcal
*1 bułka grahamka przekrojona na pół i posmarowana masłem osełkowym - ok. 260 kcal
* 150 gram twarożku chudego - ok. 120 kcal
* 7 rzodkiewek - ok. 14 kcal
* szczypiorek 
* cafe latte - 100 ml mleka 2% (ok.50 kcal) , płaska łyżeczka cukru (ok.20 kcal) - ok. 70 kcal

 

Przekąska (jemy ok. godziny 10-11): ok. 100 kcal
* banan - ok. 100 kcal

Lunch zabierany do pracy (jemy ok. godziny 13-tej) : ok. 618 kcal
Sałatka grecka :
* 1/3 główki sałaty lodowej - ok. 18 kcal
* 10 czarnych oliwek - ok. 40 kcal
* 6 kostek chudego sera feta - ok. 18 kcal
* 2 pomidory - ok. 52 kcal 
* 4 łyżki sosu winegret - ok. 200 kcal
* kanapka z 2 kromek razowego chleba posmarowanych masłem osełkowym z plastrem żółtego sera i ogórkiem - ok. 290 kcal 

Przekąska (jemy ok. godziny 14-15): ok. 210 kcal
* 300 gram białych winogron - ok. 210 kcal

Obiadokolacja (jemy do godziny 19-tej): ok.  260 kcal
* makaron z grillowanymi warzywami z przepisu dostępnego tutaj. - porcja ok. 260 kcal


środa - łącznie ok. 1698 kcal
śniadanie: ok. 391 kcal
* 2 jajka na miękko - ok. 160 kcal
* 2 kromki razowego chleba z masłem osełkowym - ok. 200 kcal
* 1 pomidor - ok. 25 kcal
* 3 rzodkiewki - ok 6 kcal 
* herbata owocowa bez cukru   

W dowolnym momencie dnia,  kawa  :ok. 70 kcal
* cafe latte - 100 ml mleka 2% (ok.50 kcal) , płaska łyżeczka cukru (ok.20 kcal) - ok. 70 kcal 

Przekąska (jemy ok. godziny 10-11): ok. 110 kcal
* pojemniczek malin - ok.110 kcal


Lunch zabierany do pracy (jemy ok. godziny 13-tej) : ok. 327 kcal
* pół sałaty lodowej - ok. 25 kcal
* 2 ogórki gruntowe - ok. 10 kcal
* 10 czarnych oliwek - ok. 40 kcal
* 5 małych kulek mozzarelli  - ok. 90 kcal
* 6 rzodkiewek- ok. 12 kcal
* 3 łyżki sosu winegret - ok. 150 kcal


Przekąska (jemy ok. godziny 14-15): ok. 250 kcal
* pokrojony w kawałki banan polany jogurtem naturalnym (ok. 250 ml) - ok. 250 kcal

Obiadokolacja (jemy do godziny 19-tej): ok.  550 kcal
* pstrąg pieczony w folii z cytryną i ziołami - ok. 360 kcal
* 4 małe ugotowane młode ziemniaki - ok. 160 kcal
* 1 pomidor - ok. 30 kcal

czwartek - łącznie ok. 1695 kcal
śniadanie: ok. 385 kcal
* jogurt naturalny 250 gram- ok. 150 kcal
* 5 moreli - ok. 100 kcal
* 3 łyżki mixu śniadaniowego - ok. 135 kcal

W dowolnym momencie dnia,  kawa  :ok. 70 kcal
* cafe latte - 100 ml mleka 2% (ok.50 kcal) , płaska łyżeczka cukru (ok.20 kcal) - ok. 70 kcal

Przekąska (jemy ok. godziny 10-11): ok. 120 kcal
*2 jabłka - ok. 120 kcal

Lunch zabierany do pracy (jemy ok. godziny 13-tej) : ok. 540 kcal
* 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej - ok. 290 kcal
* 3 różyczki, brokułów, połowa czerwonej papryki, pół szklanki kukurydzy z puszki, pół małej cebuli
(cebulę i paprykę smażymy na łyżce oliwy, dodajemy ugotowane brokuły i kukurydzę - mieszamy z kaszą gryczaną) - ok. - 250 kcal 

Przekąska (jemy ok. godziny 14-15): ok. 270 kcal
* kanapka z 2 kromek razowego chleba posmarowanych masłem osełkowym z plasterkiem chudej szynki, sałatą i rzodkiewką - ok. 270 kcal 

Obiadokolacja (jemy do godziny 19-tej): ok. 310  kcal
*  Zupa toskański krem z pieczonych pomidorów i pieczonej papryki- talerz ok. 300 ml - ok. 250 kcal
* garść groszku ptysiowego - ok. 60 kcal 




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved