Img

Kaczka pieczona z glazurowanymi buraczkami oraz bezpłatny ebook z Wielkanocnymi przepisami

Danie w sam raz na nadchodzące Święta Wielkanocne. Przepyszna, soczysta, kruchutka pieczona kaczka z glazurowanymi buraczkami i pure ziemniaczanym.
Kochani podrzucam Wam także bezpłatny ebook z Wielkanocnymi przepisami (klik). 

 

Kaloryczność:
Noga z kaczki ma ok. 230 kcal
Porcja buraczków ma ok. 100 kcal

Składniki do przygotowania kaczki:

Sposób przygotowania:

  1. Rozgnieciony ząbek czosnku ucieramy z majerankiem, solą, pieprzem i olejem. Nacieramy kaczkę z obydwu stron. Odstawiamy na 12 godzin do lódówki. Wyjmujemy 2 godziny przed pieczeniem. 
  2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Wstawiamy kaczkę na 15 minut. Skręcamy grzanie do 160 stopni. Pieczemy 2 godziny.

Składniki na glazurowane buraczki:

Sposób przygotowania:

  1. Upieczone buraki kroimy w grubszą kostkę. 
  2. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy miód. Mieszamy do rozpuszczenia. Wrzucamy buraki. Dodajemy sól i sok z cytryny. Przesmażamy aż masa się zredukuje i zgęstnieje. 




Copyright 2024 Qchenne-inspiracje.pl

All rights Reserved