O tym, że powstanie dieta gotowa w wersji jesiennej, wiadomo było od dawna. Ilość osób jaka korzysta z diet gotowych jest tak ogromna, że oczywistym było, że nie zostawię Was bez opieki na jesień.
Pomysł, aby wersja pierwsza diety jesiennej była grecko – polska, pojawił się podczas moich greckich wakacji.
No nie mogłam nie podzielić się z Wami tymi wszystkimi pysznościami 🙂
Wiedzcie że:
- wszystkie produkty do przygotowania potraw w diecie są produktami powszechnie dostępnymi (przy każdej diecie znajduje się lista zakupów do przejrzenia przed zakupem),
- jeśli macie którąkolwiek z poprzednich diet gotowych, POTRAWY W NOWEJ DIECIE SĄ INNE.
NIE POWTARZAJĄ SIĘ Z POPRZEDNIMI DIETAMI. - po kliknięciu w interesującą Was dietę sprawdzicie jakie greckie przepisy zostały w niej wykorzystane,
Dieta zawiera:
- 7 różnych śniadań,
- 7 różnych lunchboxów,
- 7 różnych obiadów,
- 7 różnych kolacji,
- listę zakupów z podaniem dokładnych ilości poszczególnych składników,
Ponadto:
- niski indeks glikemiczny wszystkich diet dostosowany do osób z zaburzeniami glikemii (cukrzyca, insulinooporność), podwyższonym poziomem cholesterolu i triglicerydów, zespołem policystycznych jajników (PCOS), niedoczynnością tarczycy i chorobą Hashimoto,
- wersja bezmleczna,
- wersja bezmleczna i bezglutenowa,
- wersja bezmleczna, bezglutenowa i bezjajeczna,
- wersja wegetariańska,
- kaloryczności: 1600 kcal, 1800, kcal, 2000 kcal,
Aktualnie do końca roku nie ma do mnie żadnych wolnych terminów na współpracę indywidualną dla nowych pacjentów. O terminie zapisów na nowy rok będę informowała.
Liczba chętnych na konsultację i indywidualną dietoterapię każdorazowo przekracza liczbę dostępnych miejsc, dlatego powstały gotowe plany i ogromnie się cieszę że z nich korzystacie, zwłaszcza podczas okresu oczekiwania na współpracę indywidualną.
Gotowe plany żywieniowe nie są odpowiednie dla osób z jakimikolwiek zaburzeniami żołądkowo – jelitowymi (min. refluks, IBS, WZJG, SIBO, choroba Crohna, choroba uchyłkowa, choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy), problemami z wchłanianiem, schorzeniami wątroby i woreczka żółciowego (dowiedz się dlaczego). Nie skorzystają z niej także osoby mające skomplikowane problemy zdrowotne i hormonalne. W takich przypadkach tylko i wyłącznie poprzedzona konsultacją i wnikliwą analizą współpraca indywidualna.
Podstawą skutecznej diety jest jej dobre zbilansowanie pod względem udziału białka, tłuszczu i węglowodanów.
Z ebooka dowiecie się jakie są zalecenia Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i sprawdzicie jak ma się to do makro jakie zastosowałam w diecie.
Dowiecie się min.:
- dlaczego nie trzeba bać się węglowodanów przy zaburzeniach glikemii, jak je selekcjonować,
- ile węglowodanów dziennie potrzebuje mózg,
- dlaczego wysokobiałkowa dieta nie jest dobrym rozwiązaniem,
- dlaczego śniadania białkowo – tłuszczowe nie są rozwiązaniem dla każdego,
- czym jest magiczny „indeks glikemiczny” konkretnego składnika,
- jak samodzielnie obliczyć indeks glikemiczny całego posiłku,
- poznacie mnóstwo pysznych przepisów,
- a także wiele informacji praktycznych,
E-book zawiera:
- informacje dotyczące zasad komponowania diety o niskim indeksie glikemicznym w oparciu o wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia oraz Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego (8 stron) – treść identyczna jak w poprzednich edycjach,
- przepisy na pastę z bobu, domowe pesto i domową wędlinę, wykorzystywane w jadłospisie,
- 7-dniowy przykładowy jadłospis o niskim indeksie glikemicznym,
- 1, 4 i 7 dzień – obiad z mięsem,
- 2, 3 i 6 dzień – obiad bez mięsa,
- 5 dzień – obiad z rybą,
- lista zakupów.
- w żadnej diecie nie ma „czystego mleka krowiego”,
- wersja WEGETARIAŃSKA nie zawiera mięsa ani ryb, zawiera jaja i nabiał,
KLIKNIJ i poznaj dietę w szczegółach.