Kochani, z ogromną przyjemnością, onieśmielona Waszymi wiadomościami i tym jak na nią czekaliście, ogłaszam premierę diety gotowej zimowej w wersji 3 🙂
Co ważne:
- wszystkie produkty do przygotowania potraw w diecie są produktami powszechnie dostępnymi (przy każdej diecie znajduje się lista zakupów do przejrzenia przed zakupem),
- jeśli macie którąkolwiek z poprzednich diet gotowych, POTRAWY W NOWEJ DIECIE SĄ INNE.
NIE POWTARZAJĄ SIĘ Z POPRZEDNIMI DIETAMI. - nowość w tej edycji – po kliknięciu w interesującą Was dietę dowiecie się które przepisy określiłam jako TOP tej edycji i szczególnie Wam polecam 😉
Dieta zawiera:
- 7 różnych śniadań,
- 7 różnych lunchboxów,
- 7 różnych obiadów,
- 7 różnych kolacji,
- listę zakupów z podaniem dokładnych ilości poszczególnych składników,
Ponadto:
- niski indeks glikemiczny wszystkich diet dostosowany do osób z zaburzeniami glikemii (cukrzyca, insulinooporność), podwyższonym poziomem cholesterolu i triglicerydów, zespołem policystycznych jajników (PCOS), niedoczynnością tarczycy i chorobą Hashimoto,
- wersja bezmleczna,
- wersja bezmleczna i bezglutenowa,
- wersja bezmleczna, bezglutenowa i bezjajeczna,
- wersja wegetariańska,
- kaloryczności: 1600 kcal, 1800, kcal, 2000 kcal,
Aktualnie do końca lutego 2021 nie ma do mnie żadnych wolnych terminów na współpracę indywidualną dla nowych pacjentów. Zapisy dla nowych pacjentów na marzec 2021 wystartują w niedzielę 13 grudnia o godzinie 9 rano. Miejsc mam tylko 8. Reszta miejsc zarezerwowana jest dla pacjentów kontynuujących dietoterapię.
Liczba chętnych na konsultację i indywidualną dietoterapię każdorazowo przekracza liczbę dostępnych miejsc, dlatego powstały gotowe plany i ogromnie się cieszę że z nich korzystacie, zwłaszcza podczas okresu oczekiwania na współpracę indywidualną.
Gotowe plany żywieniowe nie są odpowiednie dla osób z jakimikolwiek zaburzeniami żołądkowo – jelitowymi (min. refluks, IBS, WZJG, SIBO, choroba Crohna, choroba uchyłkowa, choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy), problemami z wchłanianiem, schorzeniami wątroby i woreczka żółciowego (dowiedz się dlaczego). Nie skorzystają z niej także osoby mające skomplikowane problemy zdrowotne i hormonalne. W takich przypadkach tylko i wyłącznie poprzedzona konsultacją i wnikliwą analizą współpraca indywidualna.
Podstawą skutecznej diety jest jej dobre zbilansowanie pod względem udziału białka, tłuszczu i węglowodanów.
Z ebooka dowiecie się jakie są zalecenia Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i sprawdzicie jak ma się to do makro jakie zastosowałam w diecie.
Dowiecie się min.:
- dlaczego nie trzeba bać się węglowodanów przy zaburzeniach glikemii, jak je selekcjonować,
- ile węglowodanów dziennie potrzebuje mózg,
- dlaczego wysokobiałkowa dieta nie jest dobrym rozwiązaniem,
- dlaczego śniadania białkowo – tłuszczowe nie są rozwiązaniem dla każdego,
- czym jest magiczny „indeks glikemiczny” konkretnego składnika,
- jak samodzielnie obliczyć indeks glikemiczny całego posiłku,
- poznacie mnóstwo pysznych przepisów,
- a także wiele informacji praktycznych,
E-book zawiera:
- informacje dotyczące zasad komponowania diety o niskim indeksie glikemicznym w oparciu o wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia oraz Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego (8 stron) – treść identyczna jak w poprzednich edycjach,
- przepisy na pasty roślinne i banalnie proste domowe wędliny wykorzystane w diecie,
- 7-dniowy przykładowy jadłospis o niskim indeksie glikemicznym,
- 1, 4 i 7 dzień – obiad z mięsem (wersja WEGETARIAŃSKA bez mięsa),
- 2, 3 i 6 dzień – obiad bez mięsa,
- 5 dzień – obiad z rybą (wersja WEGETARIAŃSKA bez ryb),
- listę zakupów,
- w żadnej diecie nie ma „czystego mleka krowiego”,
- wersja WEGETARIAŃSKA nie zawiera mięsa ani ryb, zawiera jaja i nabiał – na Waszą prośbę jest wersją bezglutenową, ale jeśli jadasz gluten, wymień pieczywo na żytnie,
KLIKNIJ i zapoznaj się z potrawami znajdującymi się w tej diecie.